vineri, 14 decembrie 2012

Stelute cu gem

Pentru ca suntem in perioada sarbatorilor de iarna, va las in dar o reteta usoara de stelute dulci.

Ingrediente:
- 2 galbenusuri
- 1 ou intreg
- 150 gr zahar pudra
- 150 gr unt moale
- 50 gr migdale macinate ( optional)
- 300 gr faina
- 2 lingurite amoniac
- coaja rasa de la 2 lamai sau portocale
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 borcan cu gem (caise, capsuni, piersici)

Preparare:
1.- Untul se freaca spuma cu zaharul pudra, zaharul vanilat si migdalele macinate. Galbenusurile si oul intreg se adauga pe rand. Se adauga amoniacul, coaja razuita de la lamaie sau portocala.
La final se adauga faina. Se omogenizeaza bine, aluatul se inveleste in folie de plastic si se da la frigider timp de o ora.
2.- Aluatul obtinut si scos de la frigider, se imparte in bucati egale, se intind foi groase de aprox. 1 cm. Se taie din aluat cu ajutorul unor forme, stelute, floricele, braduti...., la jumatate din floricele si stelute se decupeaza cu forme mai mici, si se suprapun peste celelalte.
3.- Se aseaza intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, iar dupa ce le asezam, umplem golurile de la stelute cu gem.
4.- Se dau la cuptor, incins in prealabil timp de 10- 15 min, in functie de cuptor.
5.- Dupa ce le-am scos si s-au racit, le-am pudrat cu zahar .
Sarbatori Fericite!

2 comentarii:

DiaMar bucataria galbena spunea...

Sunt atat de frumoase!

Dia spunea...

Multumesc DiaMar! Sarbatori Fericite iti doresc! puuup :*