marți, 29 ianuarie 2013

Rulada After Eight

.....din ciocolata de casa, alba, aseara....mi-a venit ideea sa o transform, mai pe gustul meu si-al altora. :)

Ingrediente pentru blat:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- 2 linguri cacao
- 4 linguri rase de faina
- 1 lingurita rasa praf de copt
- 3 picaturi de esenta de menta

Ouale se separa, albusul se mixeaza pana devine spuma, apoi se incorporeaza cate o lingura de zahar mixand continuu.
Galbenusul se amesteca cu uleiul, apoi se toarna peste albus. Se mixeaza bine, apoi se adauga cacao, praf de copt, esenta si la final se incorporeaza usor faina.
Compozitia obtinuta, se toarna in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt, si se da la cuptor (incins in prealabil), cca 20 min. 
Dupa ce sa copt, se scoate din cuptor, se rastoarna blatul cu hartia de copt in sus, se ia de pe blat hartia, apoi blatul se aseaza cu partea care era in jos, de data asta in sus pe hartia de copt. Se ruleaza in hartie si se lasa la racit.
Pentru crema am folosit :
- 200 gr ciocolata de casa alba, reteta aici
- 150 gr frisca lichida
- 3,4 picaturi de esenta de menta (amestecati si gustati in timp ce puneti esenta)
- bombonele colorate pt decor
Frisca am mixat-o, am adaugat ciocolata de casa, esenta si am mixat pana sa omogenizat bine.

Crema obtinuta am intins-o uniform pe foaia de rulada. Am oprit putina crema pentru decor, pe care am colorat-o in verde cu colorant alimentar.

Si ca sa fie totul perfect, am turnat peste felia mea, caramel, reteta aici 


O nebunie!!!!!!

6 comentarii:

Delicious Flavours spunea...

Esti foarte creativa draguto! :P
Pupici

Dia spunea...

Multumesc!...:)

Paula Gafitescu spunea...

E minunata si plina de culoare!!

Dia spunea...

Multumesc Paula! m-am gandit ca poate aduc primavara mai repede!:)

Emily spunea...

super delicios :*

Dia spunea...

Multumesc draga Emily! chiar a fost! :)