luni, 11 februarie 2013

Chili con pui si turta de malai

Mai tineti minte reteta de chili con carne?...daca nu, o gasiti aici. De data asta am facut chili con pui......si am servit alaturi de o turta de malai, dupa reteta soacrei mele, o gasiti aici
Ingredientele sunt aceleasi, numai ca in loc de carne tocata, am folosit pulpe de pui dezosate.

Ingrediente :

- 8 buc pulpe dezosate
- un gogosar tocat marunt
- 1 ceapa tocata marunt
- 2 catei usturoi tocati
- 3 linguri de ulei
- 1 lingurita de pasta de ardei iuti ( puteti pune si 2, daca doriti mai iute)
- 2 lingurite coriandru(boabe) macinat
- 2 lingurite chimen macinat
- 1/2 lingurita cardamom
- pasta de tomate
- 2-3 linguri de ketchup
- o conserva de fasole rosie 
- apa
- o lingura de cacao 

Preparare:
Mai intai se spala pulpele de pui, se condimenteaza, si se prajesc intr-o oala pana se rumenesc. Se scot din oala si se adauga ceapa, gogosarul si usturoiul maruntit , se lasa sa se caleasca putin.
Se adauga apoi fasolea rosie din conserva, ketchup-ul, pasta de tomate si apa, atat cat sa o acopere si sa fiarba. 
Trebuie amestecata mai tot timpul in timpul fierberii, sa nu riscam sa se afume.
Se adauga si condimentele, pulpele de pui si  se asezoneaza dupa gust, iar pentru un final de glorie se adauga si lingura de cacao, pentru a scoate in evidenta celelalte ingrediente si sa-i dea o usoara dulceata.
Fierberea dureaza undeva la 30 de min, deci..nimic complicat:)

Pofta mare! :)

2 comentarii:

Anonim spunea...

Na la aceasta mancare nu pot sa spun pas :))
E foarte gustoasa, stiu sigur! ;)

Dia spunea...

:)) o prepar de destul de des!!! :*