joi, 14 februarie 2013

Tort cu crema de iaurt cu caise si ciocolata

Happy Valentine's Day pentru toata lumea!!! 
Azi sarbatorim, mai altfel decat in celelalte zile, desi.....ar trebui sa ne iubim zilnic asa, parerea mea!
Cu aceasta reteta, a3a la numar, voi participa la concursul concursul Danone Blog Chef , si sper sa va placa postarile mele si sa ma votati, incepand de maine 15.02.2013 pana in 19.02.2013.
Daca voi avea norocul sa ma numar printre cei 5 finalisti, voi gati 2 feluri de mancare in cadrul unui eveniment  Danone Nutriday .  La sfarsitul evenimentului juriul va desemna Blog Chef.
Dar sa nu o mai lungesc, trec la fapte!:)

Ingrediente pentru blat:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 9 linguri faina
- 3 linguri ulei
- 2 linguri cacao
- 1 lingurita praf de copt
- esenta de trandafiri

Ouale se separa, albusul se mixeaza, si se adauga treptat zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se toarna peste albusul batut. Se mixeaza si se incorporeaza cacao, praf de copt, esenta, iar la final, se incorporeaza usor faina.
Compozitia obtinuta, am turnat-o intr-o tava in forma de inima, unsa bine cu unt, si am dat la cuptor (incins in prealabil) pana a trecut testul cu scobitoarea curata.
Dupa ce sa copt, se lasa la racit si se prepara crema.

Ingrediente crema:
- 200 gr frisca lichida
- 4 iaurturi mici NutriDay de caise
- 6 linguri de gem de caise (home made)
- 1 plic gelatina + 3 lingurite hidratata in apa si topita la microunde

Frisca am mixat-o bine, apoi am adaugat iaurtul si gemul de caise. Se incorporeaza bine si se toarna gelatina hidratata si topita. Se mixeaza apoi se da la frigider pt cca 30 min sa se intareasca putin.
Pentru glazura de ciocolata:
- 150 gr ciocolata amaruie
- 6 linguri de frisca lichida
Ciocolata am maruntit-o si am topit-o la microunde intr-un castron. Dupa ce sa topit, am adaugat treptat cate o lingura de frisca amestecand continuu. 

Asamblare:
Blatul racit, l-am taiat in 3 parti, partea de sus devenind baza, pe care am insiropat-o cu nesquik dizolvat cu apa. Am pus un strat de crema, apoi blat.....se insiropeaza, iar crema, si ultimul blat. Se toarna glazura de ciocolata si se decoreaza dupa imaginatie.
O felie pentru voi ! Sa va iubiti mult! :)

2 comentarii:

Paula Gafitescu spunea...

Foarte frumos e tortul, multa bafta!!

Dia spunea...

Multumesc mult Paula! si tie iti doresc bafta! :)