vineri, 15 martie 2013

Himalaya kinder cake

.....povestea lui, a plecat de la prajitura Kinder, pe care vroiam de muuuult sa o modific nitzel. 
De ceva vreme imi tot face cu ochiul cozonacul Pandoro, primit de la Craciun. Trebuia sa-l transform cumva.  
Zis si facut! Ieri m-am pus pe preparat crema kinder......mare lucru nu-i, numai rabdare sa aveti! :)

Ingrediente:
- blat cozonac sau puteti prepara voi un blat de tort
 Crema : 
- 400 ml frisca lichida, 
- 200 ml lapte condensat, 
- 100 ml lapte, 
- 2 plicuri gelatina, 
- 2 linguri de miere,
-  esenta de vanilie
- zeama de lamaie dupa gust
- razatura de la o lamaie
- 100 gr ciocolata amaruie

Se pune gelatina la inmuiat in laptele rece.
 Laptele condensat se pune pe foc pana devine fierbinte. Nu trebuie sa fiarba. Se adauga mierea, vanilia, se opreste focul apoi gelatina se pune in compozitie si se amesteca pana se dizolva. Se lasa sa se raceasca, si se mai amesteca din cand in cand.

Frisca se bate tare apoi o amestecam cu compozitia de lapte racita,  si dam la rece pana devine ca o budinca.
Dupa ce sa intarit crema, se imparte in doua parti egale. Una o amestecam cu razatura de lamaie si zeama dupa gust, iar cealalta o amestecam cu ciocolata topita la microunde.
Blatul se taie in parti egale, il insiropati numai daca vreti, eu nu l-am insiropat, si se umple cu crema. Blat- crema de lamaie- blat- crema de ciocolata- blat.

Pentru bezea am folosit :
- 5 albusuri
- 10 linguri zahar
- zeama de lamaie

Se mixeaza albusurile bine, apoi treptat se adauga cate o lingura de zahar. Se mixeaza pana albusul ramane pe paletele mixerului. 
Intindeti albusul pe suprafata tortului, iar daca aveti un arzator, puteti sa ardeti albusul, pentru a-i da o nota maronie. 
Al meu nu a mers, asa ca am bagat tortul in cuptorul incins. La un moment dat mi-a fost frica ca se topeste de tot.......asa si-a capatat numele de Himalaya! :D
Tortul asta se potriveste bine rau cu vremea de afara! ;)

Enjoy!

2 comentarii:

Anonim spunea...

mama draga, cand e vorba de lapte condensat, sa stii ca placerea de a servi, devine chiar himalayana :) imi place aceasta prajitura.
aurelia

Dia spunea...

Multumesc Aurelia! isi merita numele din plin ;) te pup