Rulada de pandispan: - 90 gr unt, 6 oua, 175 gr zahar fin, 100 gr faina, 50 gr amidon, 2 lingurite rase de praf de copt, 150 gr dulceata de capsuni, visine sau zmeura.
Crema: - 250 gr fructe rosii asortate ( capsuni, zmeura, visine, coacaze), 12 foi gelatina sau 1 pachet jumatate de gelatiana granule, 400 gr piure de capsuni, 75 gr zahar pudra, sucul si coaja rasa de la o lamaie, vanilie, 500 gr urda dulce sau branza dulce, 200 gr frisca.
1. Blatul de pandispan
Se incinge cuptorul. Se incalzeste untul. Se separa ouale. Se bat galbenusurile cu zahar. Se inglobeaza faina amestecata cu amidon si praf de copt, alternand cu albusul batut. Se amesteca putin din aceasta compozitie cu untul topit si apoi se inglobeaza in compozitia mare. Se repartizeaza uniform pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptor 12-15 min.
2. Se scoate din cuptor foaia de pandispan si se rastoarna pe un prosop pudrat cu zahar. Dulceata se incalzeste si se unge cu ea foaia de pandispan ; se ruleaza in prosop si se strange putin si se fixeaza asa ; se lasa sa se raceasca.
3. Rulada racita se taie felii si se asaza intr-un castron tapetat cu folie transparenta.
4. Crema : Se inmoaie gelatina . Se amesteca piureul de capsuni cu zahar pudra, sucul si coaja de lamaie si esenta de vanilie. Se dizolva gelatina si se amesteca impreuna cu 2 linguri din compozitia de capsuni apoi se inglobeaza in restul de piure. Se adauga urda dulce si se omogenizeaza si se da la frigider. Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta si la final fructele. Crema se asza in castron si se niveleaza ; se acopera cu restul de felii de rulada. Se da la frigider cel putin 4 ore.
5. Se scoate tortul din frigider si se rastoarna pe un platou, se desprinde folia si se orneaza cu fructe.
Enjoy!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu