Tortul asta il gandesc de ceva vreme, si aveam ceva emotii daca o sa imi iasa sau nu. Sunt o fana inraita a pepenelui galben, si doream sa fac ceva din miezul pepenelui.
Ingrediente : - un pepene de 1 kg (miezul)
- zahar dupa gustul fiecaruia
- 5 albusuri de ou
- 250 gr piscoturi
- frisca pt decor ( 100 gr)
- 2, 3 pliculete de ceai verde
- un pliculet gelatina alba
Miezul pepenelui il taiem bucatele si il punem pe foc cu cateva linguri de zahar( eu am pus 4 linguri), pana se inmoaie. Lasam sa se raceasca, apoi il trecem prin blender pana devine ca o pasta.
Albusurile de ou le batem spuma cu 2, 3 linguri de zahar, apoi usor adaugam pasta de pepene galben si la fel de usor incorporam bine compozitia. Intr-o tava rotunda detasabila, asezam piscoturi, apoi o parte din crema obtinuta, punem iar piscoturi, si iar crema de pepene, si dam la cuptor pana se rumeneste usor albusul. Putem incerca chiar si cu un betisor blatul, si daca nu se ia nimic pe el, blatul e copt. Dupa ce sa copt, lasam blatul sa se raceasca, apoi din jumatate de litru apa , facem un ceai verde. Il indulcim dupa preferinte, adaugam gelatina, si lasam sa fiarba exact ca instructiunile de pe plic.
Decoram cu frisca si frunze de menta. Iata si o felie din tortul meu.
Pofta buna!:)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu