marți, 5 octombrie 2010

chec cu mac, cioco si pere caramelizate

Ingrediente pentru chec : - 5 0ua, 5 linguri zahar, 5 linguri ulei, 5 linguri faina, un varf de lingurita bicarbonat stins in ff putin otet sau zeama de lamaie, 2 linguri de mac.

Ingrediente pentru crema de ciocolata : - o ciocolata de 100 gr, 50 gr unt sau 50 gr frisca lichida.

Pere caramelizate : - 4, 5 pere, 150 gr zahar, 50 gr unt, si in jur de 200 gr apa.

Se separa galbenusul de albus, albusurile se bat spuma cu cele 5 linguri de zahar adaugate treptat. Galbenusurile se amesteca bine cu 5 linguri de ulei, apoi se toarna peste albusurile batute. Se adauga macul, bicarbonatul si faina. Se incorporeaza usor apoi compozitia se toarna intr-o tava de chec, tapetata cu faina. Se da la cuptor in jur de 20-30 min, in functie de cuptor. Se poate incerca cu un betisor, daca nu se ia nimic pe el, e gata.

Crema de ciocolata : se topeste ciocolata pe baie de aburi impreuna cu untul sau frisca( eu am pus frisca).

Perele se curata de coaja, se scot samburii, si se taie feliute. Intr-o cratita, se pune zaharul la topit, cand devine usor maroniu, se adauga untul ,apa si perele. Se lasa sa fiarba pana perele sunt inmuiate si totul a scazut si a ajuns in faza de lipire(caramelizare).

Checul racit, se taie in doua, se pune la mijloc crema de ciocolata si deasupra perele caramelizate. Se da la frigider pentru o ora, apoi se poate servi.

Pofta buna!

Niciun comentariu: