luni, 15 noiembrie 2010

Chec cicolatos cu nuci si stafide

Ingrediente : 4 oua, 250 gr unt, 300 gr zahar, 5 linguri cacao, 250 ml lapte, 200 gr faina, 1 pachet praf de copt, coaja de lamaie si de portocala, zahar vanilat, 100 gr stafide, 150 gr nuca coapta.
Pentru ornat : 400 gr ciocolata menaj, 50 gr unt.

Se pun sa fiarba intr-o cratita untul, zaharul, laptele, zaharul vanilat, cacao, coaja de lamaie si portocala si un praf de sare.
Dupa ce a fiert, se iau 15 linguri din compozitie si se pun separat intr-un bol pentru glazura, si se lasa sa se raceasca.
In restul de compozitie, se adauga galbenusurile, praful de copt stins cu zeama de lamaie, stafidele si nuca taiata marunt. Se amesteca usor, se adauga albusurile batute spuma, se incorporeaza usor apoi se pune faina cernuta.
Compozitia se toarna intr-o tava de cozonac tapetata cu unt si faina , se da la cuptor la foc potrivit. Dupa ce sa copt, se toarna glazura pastrata pt a-l insiropa.
Se imbraca cu ciocolata de menaj topita pe baie de aburi impreuna cu untul.
Se orneaza dupa imaginatie:)

Niciun comentariu: