joi, 3 martie 2011

pui cu curry si garnitura de orez cu sofran

Ingrediente pt 6 persoane: - 2 buc piept pui de marime medie taiat in bucatele,3 linguri  ulei de masline,o ceapa de marime medie taiata marunt,  radacina de ghimbir razuita( o bucata de 2 cm), 3 catei de usturoi razuiti, un varf de lingurita praf de chili(ardei iute), 2 linguri de pasta de curry ( se gaseste la kaufland), 2 linguri coriandru macinat, sare dupa gust.
Pentru garnitura de orez: - 500 gr orez, sare dupa gust si cateva firiciele de sofran.

Mod de preparare : Intr-o oala, se pune uleiul la incins, se adauga ceapa, ghimbirul si usturoiul razuit, si se calesc usor ( nu trebuie sa devina maronii), apoi se adauga bucatile de pui si se lasa sa se prajeasca usor, amestecand din cand in cand in oala. Cand carnea sa inmuiat, se adauga praful de chili, pasta de curry, coriandru si sarea. Se mai lasa 2-3 minute pe foc, apoi e gata.

Orezul se spala bine si se fierbe, apoi spre final cand e aproape fiert se adauga sofranul inmuiat in putina apa si sarea dupa gust.
Se garniseste cu patrunjel sau marar.


Este o mancare cu specific indian,usor picanta... si inspirata din retetele lui Gordon Ramsay. Sper sa va placa.
Pofta buna!:)

2 comentarii:

Craita spunea...

ce bine arata

Dia spunea...

multumesc frumos, Craita....a fost si ff bun:)