joi, 21 aprilie 2011

Pui Kiev

...de cand zic sa fac asa ceva, in sfarsit am reusit:P....poate nu aveam curaj din cauza usturoiului, nu ca nu imi place sau alte fitze, dar imi face rau la stomac....
Deci....am folosit : 2 bucati de piept de pui (tin sa precizez....pui Bio, crescut la Lescovita), cam 2 linguri de unt la temperatura camerei, cateva fire de patrunjel tocate marunt, 2 catei de usturoi, sare si piper dupa gust, un ou si pesmet.

Pieptul de pui l-am sectionat, adica i-am facut o gaura pe mijloc, cat sa arate ca un saculet, l-am condimentat dupa gust......untul l-am amestecat bine cu patrunjelul, usturoiul, sare si piper..dar nu ff mult....si cu ajutorul degetelor, in cazul meu, ....puteti folosi si un pos, sau o punguta in care sa puneti compozitia de unt, si sa umpleti pieptul de pui.....il dati prin oul batut si pesmet....apoi le asezati pe o tava de cuptor tapetata cu hartie pergament (pt copt), si la cuptor cu ele....pana se rumenesc.

Am vazut ca exista si varianta de a le praji, dar mi sa parut mai sanatos asa

Separat, am taiat 3 cartofi rondele, i-am condimentat cu sare, piper si rozmarin....i-am trecut prin oul ramas si pesmet, si i-am asezat in aceeasi tava cu pieptul de pui.
Am servit cu o salata de primavara( salata verde, ridichi, ardei kapia rosu, rosii, castraveti)

Poate la prima vedere pare dificil, dar .....conteaza finalul;)

Pofta buna!:)

2 comentarii:

Alexandrina spunea...

Paste fericit alaturi de cei dragi!

Dia spunea...

Multumesc frumos,Alexandrina! si tie la fel iti doresc