luni, 16 mai 2011

Placinta dobrogeana cu branza si marar

.....este o placinta care se maninca fff mult pe timp de vara la malul marii, acolo unde am crescut.....in statiunea Mamaia:). Binenteles ca exista si varianta de placinta cu branza dulce si stafide...si multe alte bunatati.

Pentru umplutura am folosit : 1 kg de branza de capra(bio), 400 gr iaurt gras (optional), 6 oua, 150 gr unt topit pentru uns foile, 1 legatura marar maruntit.
Iaurtul se amesteca separat cu 3 oua.

Pentru foi : un pachet de foi pt placinta de 400 gr.

Preparare: Branza am lasat-o de seara in apa sa isi mai scoata din sare, si sa se inmoaie, apoi am sfaramat-o cu ajutorul furculitei, am adaugat ouale(3buc) si mararul maruntit si am amestecat bine.

Am luat cate 2 foi de placinta pe care le-am uns cu unt topit, am pus pe mijloc din compozitia de branza si am rulat. Am procedat asa pana am umplut o tava ( 33x25cm), unsa in prealabil cu unt.

Deasupra am turnat iaurtul amestecat cu cele 3 oua si am dat la cuptor pana sa rumenit partea de deasupra.
Pofta buna!:)

Niciun comentariu: