luni, 16 mai 2011

Pui Tikka Masala

La inceput, mancarea aceasta vi se va parea dificila......dar, dupa cum am simplificat-o eu....nu e deloc asa:), si iar ma repet.....ca ma voi certa si cu indienii:)), probabil....cine stie, poate nu:D.

Deci, sa incep cu inceputul.......duminica dupa masa am primit un pachetel din Viena, de la prietena mea buna, Cody. In pachetel aveam si 2 pliculete cu Tikka Masala.....si Curry, dar curry vom prepara cu alta ocazie;).
....din pliculet, am folosit numai 2 linguri bune de pasta, pentru ca extrem de picanta.....2 linguri de lapte de cocos, o ceapa, 3 rosii decojite si taiate cubulete, 2 cm de radacina de ghimbir, 2 catei de usturoi, un praf de piper, o lingurita de sare, 150 gr smantana lichida, 2 linguri de pasta de tomate, 1 lingura de zahar brun....si un piept de pui de marime medie.

Pieptul de pui l-am feliat, l-am asezat intr-un castron, am adaugat un praf de sare, piper, lapte de cocos(2 linguri), si o lingura de pasta tikka masala. L-am lasat la marinat in frigider timp de 30 min.
Intre timp, am taiat ceapa marunt, ghimbirul la fel , si am pus la calit in putin ulei. Rosiile decojite si taiate cubulete le-am adaugat peste ceapa, am pus 50 ml apa si am lasat sa se lege. Am pus si 2 linguri de pasta de tomate pentru mai multa culoare. Rezultatul arata cam asa......si oprim focul pana la prepararea pieptului de pui.
Dupa jumatate de ora, am scos pieptul de pui din frigider, si l-am pus pe grill-ul incins pana sa rumenit.
Dupa ce s-au patruns bine, le-am luat de pe grill, apoi am taiat bucatele mici si l-am pus in compozitia de ceapa. Am pornit focul, am adaugat smantana, inca o lingura de pasta tikka masala, 2 catei de usturoi zdrobiti, si 50 ml apa. Lasam sa fiarba pana se ingroasa putin.
Am servit cu paine naan(lipie indiana) pe care am preparat-o din : 100 ml lapte caldut, 25 gr drojdie proaspata, un praf de sare si un praf de zahar, 2 linguri ulei, si faina cat cuprinde. Dizolvam drojdia in lapte cald, impreuna cu sarea si zaharul. Turnam peste faina, adaugam si cele 2 linguri de ulei, framintam bine, si lasam sa isi dubleze volumul langa o sursa de caldura. Formam bilute pe care apoi le intindem si le dam la cuptor(incins in prealabil) pana se rumenesc. Dupa ce le scoatem, le ungem cu putin unt.
O mancare delicioasaaaa, merita tot efortul! Curaj....si Pofta Mare!:)

2 comentarii:

Anonim spunea...

Reteta asta imi place mult!

Dia spunea...

Si mie mi-a placut ffff mult, am sa o refac....multumesc frumos, draga mea!te pup