Sursa Laura A.
Ingrediente :
- 225 gr ciocolata amara (calitate superioara)
- 60 gr unt
- 100 gr zahar
- 2 oua mari
- 225 gr faina
- esenta vanilie
- 1 lingurita praf copt
- zahar tos si pudra pentru exterior
- 2 linguri de Baileys (crema de lichior) - optional
Se mixeaza ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Ciocolata si untul le topim pe baie de aburi. Dupa ce sa topit si racit usor, o adaugam peste oua, amestecam pana la omogenizare, dupa care adaugam 2 linguri de Baileys(crema de lichior), faina, praful de copt si esenta de vanilie. Se amesteca bine, pana cand faina este absorbita de aluat, apoi dam la frigider pentru 2-3 ore.
Dupa ce sa intarit, formam bilute si le dam bine prin zahar pudra, le asezam pe hartie de copt in tava de cuptor cu 8-10 cm distanta intre ele. Le dam la cuptor, incins in prealabil, la 170 gr, cca 10 min.
Nu trebuie depasit acesti timp, ca interiorul sa fie usor umed. Dupa ce le-am scos din cuptor, lasam sa se raceasca in tava. Dupa coacere vor prezenta aceste crapaturi care le dau un aspect foarte frumos.
Sunt delicioase si merita incercate!
Sarbatori fericite!:)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu