joi, 12 ianuarie 2012

Ciorba de perisoare


De ciorba de perisoare a auzit si mancat toata lumea. E gustoasa, mai ales in zile reci de iarna, parca o maninci mai cu pofta. Dar de data asta eu am pus ceva in plus in carne, si mama mama ce-a iesit!;).

Nu am sa dau cantitati, ca la faza asta, totul e la ochi:). Deci, am folosit :

- carne de porc tocata
- orez pentru amestecul de carne si o mana de orez pentru zeama
- un ou
- sare, piper dupa gust
- putin gris 

- 2 lingurite de pasta de curry rosu
- zarzavat de iarna
- ceapa verde
- 2-3 linguri pasta de bulion


Operatiunea e cam aceeasi ca la fiecare, se amesteca totul,adica carnea cu ol, condimente, putin gris, si binenteles, condimentul minune, pasta de curry, dupa care se formeaza bilute si se pun in oala cu apa data in fiert. Dupa ce am luat spuma, si perisoarele noastre dau semne ca-s fierte, punem zarzavatul si ceapa maruntita, pasta de bulion, lasam sa mai fiarba, iar spre final, mai punem sare dupa gust. Dupa ce am stins focul, se pune patrunjel tocat.


Se serveste cu smantana, optional...ce eu una nu stric gustul zamei, nici sa ma bati:P


Sa aveti pofta!:)

2 comentarii:

Emily spunea...

yammyyyyy ce buna e!
te pup si fug sa fac si eu o ciorbita :)

Dia spunea...

Multu' Emily! chiar mi-a fost dor si pofta sa o maninc:*