Ingrediente pentru clatite:
300 gr faina, 85 gr unt topit, 1 lingurita bicarbonat, 1 varf de lingurita praf de copt, 2 oua, 1 mar curatat si razuit, 2 linguri merisoare congelate, 2 linguri de smantana (de care aveti in frigider), 150 gr lapte.
Ingrediente pentru sosul de branza :
150 ml lapte
150 gr branza razuita ( eu am folosit de oaie)
1 ou
1 lingura ulei
1 plic zahar vanilat
Ingrediente pentru sosul de fructe de padure :
3 linguri fructe de padure congelate
zahar dupa gust
Preparare :
Faina se amesteca cu bicarbonatul, praful de copt, se adauga ouale, smantana, laptele, marul razuit si merisoarele, si se incorporeaza. Nu trebuie sa fie o compozitie prea lichida ca la clatitele obisnuite.
Intr-o tigaie, picuram cate putin ulei, lasam sa se incinga, si in functie de marimea tigaii, punem 1-2 polonice de aluat, pentru a obtine clatite mici.
Se prajesc 2-3 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc.
Preparare sos de branza :
Se pune laptele intr-o cratita mica, se adauga branza si se pun pe foc mic, pana la topirea branzei in lapte. Se adauga oul batut, si se lasa pe foc pana se ingroasa putin, iar la final adaugam plicul de zahar vanilat.
Optional, se poate adauga in sos, dupa ce am stins focul, o lingura de fructe de padure congelate. Nu va faceti probleme, ele se vor inmuia in sosul fierbinte.
Preparare sos de fructe de padure:
Se pun fructele intr-o cratita pe foc cu putin zahar, dupa gust, si lasam sa fiarba pana isi lasa ceva zeama.
Se servesc cladite una peste alta, sau dupa preferinta, impreuna cu sosul de pranza si sosul de fructe de padure.
Pofta buna!
3 comentarii:
Foarte bune!! Felicitari!
Mmmm dar ce bine arata... sigur sunt foarte gustoase...
pupici
Multumesc, fetelor! sunt foarte gustoase, merita incercate, mai ales daca va place combinatia de sarat-dulce:)
Trimiteți un comentariu