duminică, 1 ianuarie 2012

Tort Sarlota

Un tort simplu pentru sfarsit de an 2011 si inceputul lui 2012. E simplu, rapid, usor si racoros.....mai ales cand esti satul de creme si sarmale.

Am folosit : 1 plic sarlota de ciocolata, 1 plic sarlota de vanilie, 1 plic jeleu de visine, un pachet mic de piscoturi, 150  gr fructe de padure congelate, 1 plic tort-gelee

Prima data, am inceput cu piscoturile. Le-am trecut prin zeama unui compot de prune ( nu trebuiesc tinute in zeama pana la inmuiere, doar "botezate"), pe care le-am asezat pe o tava, in mijlocul unui inel de forma de tort detasabila ( diametru 26 cm). Am pus apoi sarlota de ciocolata, preparata conform indicatiilor de pe plic. Am turnat sarlota batuta peste piscoturi apoi am dat la frigider.

Cat timp va sta sarlota de cioco la frigider, va ocupati de fructele de padure. Le-am pus intr-o oala mica impreuna cu 3 linguri de zahar sau dupa gust si 200 gr apa. Cand fructele s-au inmuiat, adaugati plicul de tort-gelee si lasati sa mai fiarba 1 minut.

Scoatem sarlota de cioco din frigider, mai punem peste inca un strat de piscoturi "botezate", apoi fructele de padure si dam iar la frigider, cat timp preparam sarlota de vanilie. Sarlota de vanilie o punem peste fructele de padure si iaaar la frigider.
NU va speriati, toata operatiunea dureaza max 50 min.
La sfarsit ne ocupam de jeleul de visine, il punem deasupra sarlotei si dam la frigider, preferabil pana a2a zi, sau maxim 3 ore.
Se decoreaza dupa imaginatie.
Tortul l-am savurat cu prietenii in noaptea de revelion. A avut succes pana la ultima feliuta.

Enjoy!

2 comentarii:

Sara & Miki spunea...

Anul 2012 cu bucurii si impliniri alaturi de cei dragi. Pup!

dya spunea...

Multumesc, dragilor! Multa sanatate si bucurii va doresc si eu voua! LA MULTI ANI!:*