marți, 24 ianuarie 2012

Tarta Tatin cu mere si ananas

Afara ploua, ploua si nu se mai opreste. Iar eu stau tintuita in casa, cand si cand cu nasul lipit de geam, in speranta ca ploaia se va opri si eu pot iesi sa iau o gura de aer. Dar vremea imi face in ciuda, asa ca am zis sa ma razbun.....si fac tarta, na....cu ce am prin casa:)

Va povesteam la micul dejun de acum doua zile ca imi cumpar waffers, ca nu am masinarie, si daca tot am deschis pachetul, trebuie terminat......Aaaa, si aseara ghici cine imi face pofta cu tarta, a mea draga, Antonia, de la Dulcegarii Culinare.......ti-am zis c-o fac?, iat-o:))

Deci, sa trecem la treaba. Am folosit :

8 piscoturi de waffers, ca atatea au ramas in pachet, 2 mere curatate de coaja, miez si feliate, felii de ananas din compot, cam 4 linguri de sirop cu capsuni, 3 linguri zahar, scortisoara cat credeti de cuviinta.
(capsunile sunt optionale)

Asezarea in tava :

Am pus feliile de mar, in mijloc cele de ananas, am varsat deasupra siropul de capsuni si capsunile, am mai presarat cu zahar si scortiosoara, apoi am pus deasupra feliile de waffers. Arata cam asa:

Am acoperit complet cu toate 8 felii, apoi am mai pus cateva linguri de zeama din compotul de ananas peste waffers. Am dat la cuptor, pana feliile de waffers s-au rumenit usor, si zeama din tava a scazut. Lasati sa se raceasca complet, apoi rasturnati peste o farfurie mare.

Divina, servita in compania unei cupe de inghetata de fistic!!!




Parca am uitat de ploaie:)))


Enjoy!

2 comentarii:

Antonina spunea...

Tare tare ideea cu waffers !

Dia spunea...

Pai cand nu ai chef de aluaturi, merg si astea!;)