Cand musafirii iti bat la usa si imaginatia iti ia razna, nu-ti ramane decat sa faci ceva rapid si la rece.....da, pentru ca are blat de biscuiti ....si sa nu uit, si ceva cafea, asta pentru dezamorteala:P. Ca sa nu o lungesc, sa va spun ce si cum am folosit:)
Ingrediente pentru blatul de biscuiti:
- 200 gr biscuiti cu cacao
- 125 gr unt (la temperatura camerei)
- 4 linguri de zahar pudra
- 2 linguri cafea
- 1 lingura crema de lichior Baileys (optional)
Ingrediente pentru crema de iaurt :
- 400 gr iaurt fructe de padure
- 200 gr frisca lichida
- 10 gr gelatina (1 plic)
Preparare blat :
Toate ingredientele le-am pus in robot si le-am mixat. Daca nu aveti robot, sfaramati biscuitii si amestecati cu untul, zaharul, cafeaua si lichiorul, pana se omogenizeaza bine. Compozitia obtinuta, am pus-o pe tava, in mijlocul unui inel detasabil (18 cm) acoperit cu folie de aluminiu. Se intinde compozitia uniform si se da la rece.
Preparare crema :
Frisca am mixat-o, apoi am mixat impreuna cu iaurtul.
Pregatim pliculetul de gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj ( il lasam la inmuiat zece minute in 100 ml apa, apoi il incalzim la bain-marie sau la microunde). Adaugam gelatina dizolvata peste crema formata din frisca si iaurt, le amestecam bine pana cand se omogenizeaza si apoi turnam crema de iaurt peste blatul de biscuiti intarit.Deasupra tortului am pus cipsuri de ciocolata si 250 gr fructe de padure(congelate) puse pe foc cu o lingura de zahar. Cand a dat in fiert si sa lasat zeama, am pus 1 plic de tort gelee, am lasat sa mai fiarba 1 min si am lasat sa se raceasca usor, mestecand incontinuu, apoi am turnat in mijlocul cipsurilor de ciocolata.
Cipsurile sunt cumparate, in Timisoara le gasiti in Euro, la cei care au marfa de la nemti.
In compania tortului, au fost si niste muffins Pina Colada, dar ele sunt in alta poveste:)
Enjoy!
4 comentarii:
Minunat arata!!!
Multumesc, draga mea!:)
...daca iaurtul a fost de fructe de padure,de ce in poza este alb complet?Arata fabulos,intr-adevar.Sper ca reteta sa fie ok.:)
In combinatie cu frisca, culoarea sa palit(as fi putut sa adaug colorant, dar nu am facut-o, si nici nu photoshopez pozele)....nu iti fie teama sa incerci, sigur o sa iti iasa! :)
Trimiteți un comentariu