marți, 10 ianuarie 2012

Varza de Bruxelles cu kaiser afumat, alune si portocale

Am revenit, dupa inca o sarbatoare, Craciunul pe rit vechi petrecut la socrii in Lescovita. A fost o bucurie si o placere, mai ales ca de data asta am avut si zapada:). Astazi am zis sa prepar ceva usor, nu ca as fi mancat eu prea multi carnati sau sarmale, intotdeauna am masura la ele, sau daca fierea mea nu permite mancarea grea din cauza oboselii acumulate, renunt total la ele.

Am folosit :


300 gr varza de bruxelles congelata, 5 feliute subtiri de kaiser afumat, 4 linguri de zeama de portocala, o lingura de alune sarate, o lingura ulei de masline, cateva felii de portocala si sare dupa gust.

Varza am pus-o la fiert in apa cu sare timp de 5 min. Dupa ce a fiert, am scurs-o si am pus-o intr-o tigaie cu uleiul de masline incins, am lasat-o se se caleasca usor timp de 3 min, apoi am adaugat kaizerul taiat fasii subtiri pentru a se cali si el. Cand kaiserul a prin usor o alta culoare am adaugat zeama de portocala si am lasat sa mai fiarba pana la evaporare. La final am pus alunele .


Se serveste fierbinte, cu cateva felii de portocala.

Pofta buna! si Un An Nou Binecuvantat!

2 comentarii:

Antonina spunea...

Tare-mi plac varzucile astea!! Delicioasa papica!

dya spunea...

Antonia, e prima data cand le prepar, cel mai mult mi-a placut ca le-am pus portocala...altfel, nu prea-s pe gustul meu:)