Nu am stiut daca sa trec sau nu mancarea asta la "indian food" sau in alt colt asiatic. Cert e ca aromele se imbina perfect, si e o mancare potrivita pentru pranz.
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 1 ceapa medie
- 2 cm de radacina ghimbir razuita
- 2 linguri de praf de curry
- 1 cutie de 200 gr linte
- 4 bucatele mici de conopida
- 4 linguri de smantana de cocos(lapte de cocos)
- 1 lingura amidon de porumb
- sare dupa gust
- 250 gr orez basmati
Preparare:
Pieptul de pui se taie in bucati mici, se sareaza si se condimenteaza cu putin praf de curry. Se pune la prajit in putin ulei. Dupa ce sa rumenit, il scoatem din oala. In uleiul in care am prajit puiul, punem ceapa tocata marunt, ghimbirul si calim usor. Dupa ce sa calit, se adauga o cana jumate de apa, praful de curry, se lasa se dea in fiert, se adauga bucatile de conopida, si se lasa sa fiarba pana cand conopida este moale. Se pune laptele de cocos, lintea si se mai da in cateva clocote.
Ca sa ingros putin compozitia, am dizolvat o lingura de amidon cu putina apa rece, si am turnat in compozitie. Se mai fierbe 5 min, se potriveste de sare si piper dupa gust, si oprim focul.
Se serveste cu orez basmati fiert sau cu lipie indiana.
Ca garnitura, se mai poate adauga si chutney de mango si mere.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu