joi, 16 februarie 2012

Placinta inimioara cu branza


Ieri, frig si viscol, vreme de stat in casa si de facut colaci:)). De multa vreme imi era pofta de o placinta cu branza, si nu aveam vreme sa imi fac. Azi ia venit randul.....am facut, dar din aluat de cozonac.



Ingrediente aluat:
- 500 gr faina
- 1 cub drojdie (25gr)
- 250 ml lapte cald
- 50 gr ulei cald
- un praf sare
- arome (vanilie, bucati de portocala confiata)
- 5 galbenusuri


Ingrediente compozitie:
- 250 gr branza dulce
- 100 gr branza de capra
- 2 linguri de zahar pudra
- 2 linguri smantana
- esenta de vanilie


Preparare:
Faina se cerne intr-un castron mare, drojdia sfaramata o punem intr-o canuta si peste ea punem un varf de lingurita sare si un varf de lingurita de zahar, adaugam putin lapte cald, si se amesteca. Drojdia inmuiata cu lapte se pune in faina, se adauga laptele cald, apoi galbenusurile frecate bine cu aromele, se framanta bine bine, apoi se adauga treptat uleiul cald, pana se incorporeaza si el. Nu-i problema daca vi se lipeste aluatul putin de maini.
Se acopera castronul cu un prosop, si lasam la cald pana isi tripleaza volumul. (cca 1 ora).
Dupa ce a crescut, ungem masa de lucru cu putin ulei, mainile la fel, punem aluatul pe masa, il facem sul si taiem in 10 bucati egale.


Compozitia de branza:
Se faramiteaza branza cu furculita, se adauga zaharul, vanilia si 2 linguri de smantana.


Bucatile mai mici le intindem cu mana in forma rotunda, si in mijloc punem o lingura potrivita din compozitia de branza. Impachetam, apoi mai intindem inca o data, fara sa iasa compozitia, si crestam in mijloc cateva linii cu cutitul, apoi se ruleaza ca un melcisor. Se aseaza in tava de copt (eu am pus in tava inima)tapetata cu hartie de copt, si se mai lasa la crescut, sa isi dubleze volumul.
Dupa ce am asezat toate bucatile in tava si au crescut, le ungem cu un ou batut, si presaram zahar, sau in cazul meu, zahar cu scortisoara.
Se da la cuptor pana devine aurie, faceti si testul cu scobitoarea, dar in partile unde credeti ca nu e compozitia de branza.

O bucatica virtuala pentru voi!:)
Pufoasa si gustoasa. Merita incercata, si sa nu va fie teama ca e aluat de cozonac. Doar dragoste, curaj si atentie va trebuie:)

Enjoy!

2 comentarii:

DiaMar bucataria galbena spunea...

O placinta foarte buna si frumoasa.

Dia spunea...

Multumesc, DiaMar!:)...azi repet procesul pentru o prietena:)