Cand imi e foame si vreau ceva special, incep sa combin....cam ce gasesc prin frigider, ehh....nu chiar tot:). Nu stiu daca asiaticii procedeaza asa, dar mie mi-a iesit ceva gustos si satios.
Ingrediente :
1 piept de pui taiat in bucati mici, 1 cm de radacina de ghimbir razuita, 10 cm de praz(daca nu aveti, inlocuiti cu o ceapa), 4 linguri ulei pentru prajit, 2 linguri sos de soia dulce, 2 linguri sos de soia sarat, 250 gr paste spiralate sau dupa preferinta, 250 gr smantana lichida, 2 oua, 100 gr cascaval razuit, sare dupa gust, unt pentru uns forma de yena.
Pastele se fierb separat cu putina sare.
Pieptul de pui se spala si se taie bucati mici, se aseaza in tigaie, in uleiul incins, se prajeste usor pe toate partile, apoi se adauga prazul tocat marunt, ghimbirul, lingurile se sos de soia, si se mai lasa pe foc maxim 5 minute.
Intr-o forma de yena rotunda, sau de care aveti, o ungem cu unt, ouale le batem separat, adaugam in ele smantana si turnam peste paste, dupa care le punem in forma de yena. Eventual, dupa gust, mai adaugati sare.
Bucatile de carne cu sosul din tigaie, se incorporeaza usor in paste. Se da la cuptor pana cand se observa ca lichidul din vas e inchegat (cca 20-25 min), iar la final, punem deasupra cascaval razuit si mai dam 2-3 min la cuptor.
Arata ea cum arata, dar va asigur ca nu o sa va para rau:)
Dupa mine, i-as mai fi pus si alte cele condimente...curry, garam masala....sau cardamom....da', data viitoare:)Sa aveti pofta!:)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu