joi, 8 martie 2012

Muffins cu vanilie si bombonele colorate

Cu gandul ca azi va fi 8 Martie, cu gandul la mama....cu gandul ca nu pot de 12 ani sa-i spun un "La multi ani", m-am gandit ca nu ar strica sa bucur cateva prietene cu ele, si sa-mi bucur sufletul ca mama se minuneaza privindu-ma de acolo de Sus.

Ingrediente:

- 2 oua
- 150 gr zahar
- 120 gr unt topit
- esenta de vanilie (am pus 2 lingurite de lichid, si un plic de zahar vanilat)
- 10 linguri de frisca lichida
- 50 gr bombonele (o punguta) + pt ornat
- 300 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- jumatate de lingurita bicarbonat
Si ca joaca mea sa fie completa, am pus si ceva compozitie in vafe pentru inghetata. Nu va speriati, vafe nu va fi afectat absolut deloc in timpul coacerii.....e o idee super, mai ales ca unele/unii dintre noi asteptam vara:)
Preparare:

Se bat ouale intr-un castron, se adauga zaharul si untul topit cald (va grabi topirea zaharului), se amesteca pana se topeste zaharul, apoi se adauga praful de copt, bicarbonatul, vanilia, frisca lichida, amestecam, apoi incorporam faina foarte bine, si la final incorporam bombonelele.
Toata compozitia se pune in formele de copt,se presara deasupra cateva bombonele si se da la cuptor pt 25 min, se face si proba cu betisorul.
Dupa ce se scot din cuptor si s-au racit, se pudreaza cu zahar vanilat.
....si o sectiune pufoasa:)

La multi ani, tuturor mamelor, fiicelor, sotiilor, prietenelor voastre! Sper ca a-ti avut o zi minunata, ca a mea:), dar asta in alta poveste;)

Credeti-ma, va fi un cadou minunat pentru cei dragi:)

2 comentarii:

Timea spunea...

Sunt foarte frumoase si gustoase. La multi ani!!!

Dia spunea...

Multumesc Timea! La multi ani, si tie!:)pup