luni, 12 martie 2012

Pui indian cu curry si ardei

Deja se stie ca imi plac aromele indiene, mancarea cu specific indian!:) Asta am mancat sambata la pranz, un pranz usor cu preparare rapida.

Ingrediente:
- 1 piept de pui feliat cuburi
- 1 ardei kapia rosu
- 1 ardei gras galben
- 3 linguri ulei de masline
- 4 catei de usturoi
- 1 lingurita curry dulce
- jumatate lingurita de curcuma
- 50 ml vin alb
- 100 ml supa sau apa
- sare si piper dupa gust
Carnea se condimenteaza cu sare, piper, curry si curcuma, se pune intr-o cratita la calit impreuna cu ardeii curatati si tocati bucati maricele. In timp ce carnea se caleste, se adauga si usturoiul sdrobit si tocat marunt. Dupa 2 minute, se adauga vinul si supa fierbinte (sau apa). Se acopera cratita cu capac si se lasa sa fiarba, la foc mediu, aproximativ 5 min.

Puiul se serveste cu sosul cremos din cratita alaturi de orez fiert sau paste (in cazul meu, tagliatelle fierte cu un praf de sare, un praf de curry si un praf de curcuma)
Pofta buna!

2 comentarii:

retete dragute spunea...

mancarea mea preferata....gasim si ceva chinezesc?
:)... reteteculinare.dragute.com

Dia spunea...

Daca te uiti cu atentie, este si ceva chinezesc:)