joi, 3 mai 2012

Ostropel de pui

Papa bun in meniul de azi:). Chiar daca eu nu maninc prea mult dar fac mancare multa, imi place tot ce-i bun....si mostenit de la mama.
Stiu ca multi o fac si reteta e cunoscuta, dar la rugamintea unei prietene, am zis sa o scriu si eu.

Ingrediente:- 6 pulpe de pui ( sau aripioare)
- 2 cutii de rosii in sos tomat
- 2 ardei kapia taiati fasii mai mici
- 1 ceapa mica taiata marunt
- 3 fire de ceapa verde, taiate marunt
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri de faina
- sare si piper dupa gust
- ulei pentru prajit
- patrunjel pentru decor
- 1 cana apa

Preparare:
Carnea de pui se prajeste in ulei. Dupa ce sa prajit, o scoatem, se adauga ceapa, usturoiul si ardeiul si se lasa sa se caleasca usor. Dupa ce s-au calit legumele se adauga rosiile din conserva, apoi se adauga cam jumatate de cana de apa. Se lasa sa fiarba putin, vreo 5 minute, se adauga sare si piper dupa gust, iar in apa ramasa se amesteca faina si apoi se toarna in cratita la fiert pentru inca 5- 10 min. Se mai condimenteaza dupa gust.
Optional, se mai piseaza un catel de usturoi si se amesteca in mancare dupa ce sa stins focul. Eu pun asa, sa se simta mai bine aroma......si pentru ca asa facea si mama mea.

Separat se fierbe malai pentru mamaliga.
Pofta mare!

3 comentarii:

Ramona Alina spunea...

Aratã delicios:)

Anonim spunea...

buna claudia superba mincarea si delicioasa succes in continuare si la retete cit mai multe si delicioase ceau cu drag ely

Dia spunea...

@ Ramona, multumesc, a fost delicioasa:)

@ Ely, esti o scumpa, multumesc, te pup:*