...daca e vara, ploua......si daca ploua, am timp sa mai scriu pe blog!:) Fiind racoare, m-am "destrabalat" putin in bucatarie. Zilele trecute am gasit la Kaufland, coacaze rosii, la un pret exagerat de ieftin. Sa va spun? poate nu o sa ma credeti, numai la 1 leu cutia de 125 gr. Am luat numai doua, dupa care mi-a parut rau. Azi erau la 3,4 lei. Si ca sa nu ma intind cu vorba ca timpu-i scurt, sa va spun cum l-am facut.....tortul, binenteles!:P
Ingrediente:
- blat normal de pandispan cu vanilie
- 200 gr ciocolata amaruie
- 550 gr frisca lichida
- 400 gr iaurt Milli cu visine
- 100 gr ciocolata alba
- 1 plic de gelatina
- sirop pt insiropat ( am preparat vreo 5 linguri de Nesquik cu apa)
- 250 gr coacaze rosii ( le puteti inlocui cu ce va place).
Dupa ce a-ti preparat blatul, il lasati sa se raceasca si il taiati in 3 felii egale(cat se poate).
1. - Ciocolata amaruie se topeste intr-un castron la microunde.
2. - 200 gr de frisca lichida se mixeaza, apoi se amesteca cu ciocolata amaruie topita si racita. Se mixeaza impreuna.
3. - Se aseaza primul blat pe o tava, se insiropeaza, apoi se pune crema peste el si se niveleaza. Se aseaza al2lea blat peste crema, se netezesc marginile, se insiropeaza blatul si se da la frigider pana la prepararea cremei de iaurt.
4.- Se mixeaza 200 gr frisca, se adauga iaurtul si se continua mixarea pana la omogenizare. Gelatina se pune intr-o canuta cu putina apa, cat sa o acopere, se lasa 1 min la hidratat, apoi se da la microunde pt 3-4 secunde. Dupa ce am scos gelatina din microunde, se amesteca putin apoi se toarna in crema de iaurt. Se mai mixeaza putin.
5.- Crema obtinuta se pune peste al-2-lea blat, iar peste crema se aseaza al-3-lea blat.
6.- 150 gr de frisca lichida impreuna cu ciocolata alba se topeste pe foc. Atentie! frisca trebuie incalzita, sa nu fiarba. Crema obtinuta, se da pt 10 min la congelator, apoi se intinde peste blatul de deasupra.
7.- Se decoreaza cu coacaze rosii.
Revin maine cu felia.....sa vedem ce am facut azi!;)
Iata si felia!:)
Enjoy!:)
4 comentarii:
Ai facut un tort minunat in care ai reusit sa inglobezi arome delicioase, bravo! Pupici :)
Multumesc draga mea!pupici mici si de la mine:*
Un tort superb!!!!
Multumesc Timea!te pup
Trimiteți un comentariu