sâmbătă, 13 octombrie 2012

Supa de mazare cu galuste

O supa delicioasa, numai buna pentru zilele reci de toamna.

Ingrediente:
- 1 ceapa

- 2-3 morcovi
- 1 bucata de telina cat o nuca
- 1 ardei kapia
- 400-500 de grame de mazare boabe, proaspata sau congelata
- 1,5 litri supa de pui (sau apa)
- 2 galbenusuri
- 150 de grame de smantana
- 2-3 linguri de ulei
- patrunjel tocat
- sare si piper
Ingrediente pentru galuste:
- 2 oua
- gris (5-6 linguri)
- un praf de sare

Preparare:
Se incinge uleiul intr-o cratita, se adauga ceapa tocata marunt. Se caleste, apoi se adauga morcovul tocat marunt, telina razuita, se amesteca continuu timp de 2-3 min, sa nu se arda.
Se toarna supa sau apa, se adauga mazarea, ardeiul kapia si se lasa sa fiarba. Cand a dat in clocot, se pun galustele si se lasa sa fiarba.
Preparare galustelor este foarte usoara. Ouale se bat, se adauga praful de sare, apoi grisul. Compozitia trebuie sa fie moale, sa curga din lingura. Cu ajutorul lingurii, punem una cate una in supa care a dat in fiert.
Cand legumele si galustele sunt gata, se condimenteaza dupa gust, se mai lasa 2-3 min sa fiarba, apoi se opreste focul.
Galbenusurile se amesteca cu smantana lichida, se toarna putina supa peste ele , apoi se toarna in oala. La final, se innobileaza cu verdeata.

Pofta buna!:)

2 comentarii:

Paula Gafitescu spunea...

O supica tare buna si sanatoasa!

Dia spunea...

Asa este Paula, mi-a placut foarte mult.
Te pup:*