marți, 16 octombrie 2012

Pui cu ghimbir si dovleac

Ador aromele orientului, si nu ma dau inlaturi absolut deloc cand vad o reteta interesanta. Reteta este din revista GoodFood, noul numar. Este delicioasa si o recomand.

Ingrediente:
- 4 piepti pui, dezosati si fara piele ( eu am folosit pulpe dezosate, 8 la numar)
- 3 linguri ulei
- 2 cepe ( 1 taiata in patru, 1 taiata felii)
- 100 gr rosii ( am folosit rosii taiate la conserva, 2 buc)
- 100 gr ghimbir (cam 2 cm, taiat marunt)
- 4 catei usturoi
- 1 lingura turmeric
- 1 lingurita chimion
- 1 lingurita coriandru
- 1 lingurita scortisoara
- cca 1 kg de dovleac taiat marunt, in felii mici
- 2 linguri zahar brun
- 2 linguri otet de vin rosu (am folosit must)
- 500 ml supa de pui sau apa
- 100 gr cirese uscate ( eu am pus stafide)
- sare si piper dupa gust
- 1 lingura menta uscata

Pentru servit:
- cus-cus
 
Preparare:
1. - Asezoneaza carnea de pui. Se incinge uleiul, si se rumeneste carnea pe ambele parti. Se scoate pe o farfurie.
2. - Se mixeaza in robotul de bucatarie, 1 ceapa(taiata in patru), rosiile, ghimbirul si usturoiul pana devine ca o pasta.
3.-  Ceapa taiata felii, se caleste in ulei dupa ce sa scos carnea, apoi se adauga condimentele si se mai calesc un  minut pana isi lasa aromele, dupa care se adauga pasta din mixer. Se mai lasa cateva minute pe foc.
4.- Se adauga puiul in cratita impreuna cu dovleacul taiat, supa zaharul si otetul (sau mustul). Mustul ia dat un gust dulceag, placut.
5.- Se lasa totul sa fiarba, pana cand dovleacul sa inmuiat.Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.  La final, dupa ce am stins focul, am adaugat stafidele si menta.

L-am servit cu cus-cus.

In revista se specifica ca se mai serveste cu branza feta, coaja rasa de la lamaie, ceapa rosie si  iaurt natural.


Pofta mare!

3 comentarii:

Paula Gafitescu spunea...

Delicios de bine arata, si mie imi place sa incerc combinatii noi!

Timea spunea...

Ce bine arata!

Dia spunea...

Multumesc fetelor! va pup:*