marți, 22 ianuarie 2013

Sos de caramel

Ca joaca sa ne fie completa, tot aseara am facut si sos de caramel. Simplu rau, numai atentie sporita. Ingredientele se pregatesc din timp, sa le aveti la indemana! 

Ingrediente:
- 200 gr zahar
- 75 gr unt
- 150 gr frisca lichida

Zaharul de pune intr-o cratita la foc potrivit sa se topeasca. Din cand in cand mai inclinati cratita ridicand-o de deasupra flacarii pentru a ajuta zaharul sa se topeasca. 
Dupa ce sa topit, se adauga untul, se amesteca continuu cu o lingura de lemn cu coada lunga (sa nu va frigeti la mana, aburul e foarte fierbinte) , iar dupa ce untul sa topit complet se adauga treptat frisca lichida. Se lasa sa fiarba cam 2 minute, apoi se opreste focul.
Pana se raceste putin, se mai mesteca din cand in cand in cratita, apoi il puteti pune intr-un borcan. Iese cam jumatate din borcanul din imagine. (eu am facut fotografii a2a zi, dupa ce am ornat prajitura tiramisu).
Puteti pune pe inghetata sau pe ce prajituri va plac. Este delicioasa!!!

Enjoy!

Niciun comentariu: