Suntem in post, deci mai mancam si asa....ca e sanatos! :) Chiftelutele astea se fac destul de repede si nu iti da prea multe batai de cap.
Ingrediente:
- 100 gr soia granule
- 3 cm de morcov razuit
- 1 ceapa mica tocata marunt
- 3 cm de dovlecel razuit
- 2 linguri pesmet
- 1 lingurita pasta de curry rosu (optional)
- 2 linguri ulei pentru calit legumele
- sare si piper dupa gust
Dupa ce sa fiert soia impreuna cu putin delikat de legume, se scurge de apa, se lasa la racit, apoi se stoarce bine apa din ea. Se adauga ceapa, morcovul si dovlecelul razuit si calit in ulei. La final se adauga pesmetul, se condimenteaza dupa gust, se formeaza bilute, se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt, se stropesc cu putin ulei si se dau la cuptor pana devin aurii-maronii.
Pentru sosul de rosii:
- 1 cutie de rosii in bulion
- 1 ceapa mica tocata marunt
- 2 catei de usturoi razuiti
- 1 lingura busuioc uscat
- sare si piper dupa gust
- 2 linguri de bicarbonat
- 3 linguri ulei
Se pune uleiul intr-o cratita, se lasa la incins apoi se adauga ceapa si usturoiul. Se calesc bine, apoi se toarna cutia de rosii , se mai completeaza cu inca 400 gr apa si se lasa sa fiarba. Dupa aprox 10 min, bicarbonatul se amesteca cu putina apa si se toarna in cratita. Se condimenteaza dupa gust si se mai lasa la fiert cca 5-10 min amestecand continuu.
Am servit cu cartofi natur.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu