Cuvantul de ordine al lunii acesteia....capsuuuuni!!! As spune si cirese, dar la ce pret au, le mai las sa zaca pe tarabele vanzatorilor!
Pentru ca afara e cald, uneori mai trisez , si nu mai coc blaturi....de tarte, asa cum am facut si aici, si va spun sincer, nu a fost un capat de tara! ;)
Ingrediente:
- un blat de tarta sau puteti incerca blatul de aici.
- cca 700 gr capsuni
- zahar dupa gust
- 2 plicuri Tort-Gelee de la dr. Oetker
Ingrediente pentru crema de ciocolata:
- 250 gr frisca lichida
- 150 gr ciocolata alba topita
- 50 gr ciocolata cu lapte pt decor
Capsunile se spala, apoi se taie in marimea dorita, se pun intr-o cratita cu zahar si se lasa cateva ore pentru a-si lasa zeama. Se pot fierbe si pe loc. Dupa ce si-au lasat zeama, se adauga plicurile de tort-gelee, se da in fiert si se fierbe cca 3-4 min. Compozitia rezultata se toarna peste blatul de tarta. Se lasa la racit, si intre timp se prepara crema de ciocolata.
Frisca se mixeaza, se adauga treptat ciocolata alba topita la microunde (in cazul meu), o puteti topi si pe baie de aburi, se mixeaza pana se omogenizeaza apoi se pune peste jeleul de capsuni.
Se decoreaza dupa imaginatie.
Usor si bun!!!
2 comentarii:
Delicioasa reteta..merita incercata.
Te invit, sigur nu o sa iti para rau! :)
Trimiteți un comentariu