luni, 10 iunie 2013

Creme a la creme

Saptamana trecuta mi-a atras atentia prajitura asta, vazuta pe blogul Violetei Postolache. Cu tot respectul pentru tot ce face minunata doamna, eu am modificat putin reteta. 

Ingrediente pentru blat:
- 7 oua
- 7 linguri zahar
- 3 linguri ulei
- 1 lingurita praf de copt
- 1 plic crem Ole de ciocolata
- 3 linguri de faina
Ouale se separa, albusurile se bat spuma apoi se adauga treptat zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se toarna peste albus. Se mixeaza usor si se adauga plicul de crema Ole, apoi se incorporeaza faina.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (30/25 cm) tapetata cu hartie de copt, se da la cuptor incins in prealabil pana trece testul cu betisorul.
Ingrediente pentru crema:
- 400 ml lapte
- 400 ml frisca lichida
- 2 plicuri de crema Ole de vanilie
- 2 plicuri zahar vanilat
Se amesteca frisca cu lapte, se adauga plicurile de crema Ole si zaharul vanilat si se mixeaza pana compozitia se intareste.
Crema se intinde peste blatul racit.

Ingrediente pentru glazura:
- 3 linguri apa
- 3 linguri zahar
- 150 gr unt
- 150 gr ciocolata amaruie
Se pune pe foc apa, zaharul, untul si ciocolata. Se amesteca pana totul sa topit si devine omogen. Se lasa sa se raceasca apoi se toarna peste crema si se niveleaza.
Prajitura se da la frigider pentru cateva ore sau chiar pentru o noapte, daca rezistati! :)

O prajitura fina, delicioasa......merita incercata! :)

Enjoy! :)

2 comentarii:

Elena tm spunea...

Am facut azi praji,a iesit super!Multumesc pentru reteta!

Dia spunea...

Ma bucur mult Elena ca ti-a iesit si placut! :)