duminică, 9 iunie 2013

Learning by burning cake

Numele i se trage de la postul anterior, marea gratareala, unde a fost taiat fara mila de mine,  savurat de gazda Bucatar Maniac si prietenii lui.:)

Ingrediente pentru blat:
- 7 oua
- 7 linguri zahar
- 4 linguri ulei
- 1 lingurita praf de copt
- 2 linguri cacao
- esenta de rom
- 10 linguri rase de faina

Ouale se separa, albusul se mixeaza bine, apoi se adauga treptat zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se toarna peste albus, se incorporeaza bine, se adauga praful de copt, cacao, esenta de rom si la final se incororeaza usor faina. 
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava rotunda cu pereti detasabili, unsa bine cu unt, si baza tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor, incins in prealabil, pana trece testul cu betisorul.
Dupa ce blatul sa copt, se scoate din forma, se lasa la racit, apoi inelul formei se unge iar cu unt, se tapeteaza cu hartie de copt si se aseaza pe tava in care urmeaza sa asamblam tortul. Blatul se taie in 4 felii. Partea de deasupra a baltului, va fi baza. Se insiropeaza cu apa cu zahar si rom. 
Blaturile sa fie pregatite si taiate, inelul formei, pentru ca asamblarea cu creme va fi foarte rapida. Eu am facut simultan ambele umpluturi.

Crema de vanilie:
- 1 l lapte
- 6 galbenusuri
- 10 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 10 linguri amidon
Se pun pe foc 800 ml lapte. In cele 200 gr de lapte se dizolva amidonul. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, peste care se varsa laptele cu amidonul. Compozitia de lapte cu galbenus si amidon se varsa in cratita cu lapte si se amesteca pana se ingroasa.

Jeleul de capsuni:
- 1 kg de capsuni spalate si taiate in 4
- 200 gr fructe de padure congelate
- zahar dupa gust
- 2 plicuri de tort-gelee
Capsunile si fructele de padure le-am lasat in cratita cu zahar pana si-au lasat putina zeama. In perioada asta eu am preparat blatul.
Dupa ce si-au lasat zeama, se adauga plicurile de tort- gelee, si se lasa sa fiarba conform indicatiilor de pe plic.

Daca ati procedat ca mine, sa le preparati pe amandoua in acelasi timp, puneti pe primul blat, asezat deja in interiorul inelului detasabil,  jumatate din cantitatea de jeleu, apoi blat....il insiropati, crema de vanilie, blat ....il insiropati, jeleu....si blatul de deasupra , insiropat si el.

Glazura de ciocolata:
- 100 gr ciocolata amaruie
- 150 gr frisca lichida
Ciocolata am topit-o la microunde, apoi am incorporat usor frisca lichida. Se toarna peste blatul asamblat, dupa ce a stat cateva ore la frigider. Se decoreaza dupa imaginatie.
Enjoy! :)

Niciun comentariu: