duminică, 3 noiembrie 2013

Biscuiti cu fulgi de ovaz

Deci, o sa fiu scurta.....e tarziu deja , pentru mine....de cand cu 2 joburi, nu mai am vreme nici sa respir. Glumesc, dar sa ma mai apuc si de foto, sau alte chestii care imi plac, e cam dificil cu timpul. 
Reteta o am de la o colega de servici. Mai intai am mancat facuti de manuta ei, si mi-au placut foarte mult. Era musai sa-i fac si eu acasa. Zis si executat! :P

Ingrediente:
- 150 gr fulgi de ovaz
- 150 gr faina integrala
- 100 gr unt sau margarina (la temperatura camerei)
- 1 ou
- 50 gr zahar brun
- 2 linguri miere ( eu nu am mai pus)
- aprox. 50 gr stafide, merisoare ( sau alte fructe sau nuci)
- 1 lingurita bicarbonat stins cu lamaie

Eu am dublat ingredientele, si mi-au iesit cam 2 tavi de cuptor (cca 35 buc)
Toate ingredientele de mai sus, se amesteca bine pana se formeaza o coca lipicioasa. Se formeaza bilute, se aplatizeaza, se aseaza in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor (incins in prealabil), cca 10 - 15 min, in functie de cuptor, pana devin usor aurii.
Trebuie sa stati cu ochii pe biscuiti, daca aveti un cuptor iute, posibil sa se coaca mai repede ( al meu e mai puturos).

Deliciosi langa cafeaua de dimineata!
Enjoy! :)

7 comentarii:

Sector Bio spunea...

Hmmm... un blog delicios! Sunt atatea bunatati ca nu reuseam sa ma hotarasc ce sa incerc prima data. Fiind consumatoare de fulgi de ovaz am hotarat: asta! Si ce bine arata!
Zis si facut! Azi i-am incercat si chiar mi-au reusit! O reteta numai buna!

Dia spunea...

Multumesc mult, Sector Bio! :) ma bucur ca ti-au iesit si te-ai bucurat de gustul lor! :)

Anonim spunea...

Știu ca mierea la cuptor devine toxică! Deci nu e bine.....

Dia spunea...

Probabil feeling-ul mi-a soptit bine, ca eu am renuntat! :)...oricum, pt gustul meu ar fi devenit prea dulci...

Unknown spunea...

Arata yamyyy! Sigur ii voi incerca!

Unknown spunea...

Arata yamyyy! Sigur ii voi incerca! 😙

Unknown spunea...

Arata yamyyy! Sigur ii voi incerca!