miercuri, 12 februarie 2014

Snickers cake

Am promis reteta, acum trebuie sa ma tin de cuvant! :)

Ingrediente pentru blat (diametru 27 cm):
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 6 linguri apa
- 3 linguri ulei
- 3 linguri cacao
- 8,9 linguri faina
- esenta de rom sau vanilie
- 1 lingurita rasa de praf de copt.

Ingrediente pentru crema:
- 500 gr branza dulce ( de la Lidl)
- 300 gr frisca lichida ( Meggle)
- zahar pudra dupa gust
- 4 linguri unt de arahide ( Lidl, Kaufland)
- 3 batoane mari ciocolata snickers
- 2 plicuri zahar vanilat
- sos caramel 
pasta de zahar       

Ouale se separa, albusul se mixeaza spuma, se adauga treptat cate o lingura de zahar, apoi treptat lingurile de apa. Galbenusul se amesteca cu uleiul si se toarna peste albus. Se mixeaza, apoi se adauga cacao, esente, praf de copt, si la final se incorporeaza usor faina.

Intr-o tava rotunda, unsa cu unt, iar fundul acesteia tapetat cu hartie de copt, se toarna compozitia si se da la cuptor, incins in prealabil, pana cand trece testul cu betisorul. 

Pana se coace blatul, se prepara crema. Frisca se mixeaza, se incorporeaza branza dulce, zaharul si zaharul vanilat. Untul de arahide se incalzeste la microunde, apoi se toarna in crema de branza si se incorporeaza bine.

Dupa ce blatul a fost copt si racit, se taie in 3 parti egale, partea de sus, va deveni cea de jos. Se insiropeaza cu apa, zahar si rom, se pune o parte crema......bucati de ciocolata snickers si sos caramel, se niveleaza cu putina crema, se aseaza al-2-lea blat....crema, snickers, sos caramel.....se pune blatul de sus, se niveleaza pe margini cu crema, si putin deasupra, pentru a se lipi pasta de zahar .

Se decoreaza dupa imaginatie!

Enjoy! 

Mini cioco cheesecake

Vreau primavara, si cu gandul la ea......aleg ca prajiturile pe care le fac, sa aiba forma de flori....atat cat se poate.

Reteta pentru floricele, este cea de biscuiti . In interior, am pus sos de caramel si cca 80 gr ciocolata topita amestecata cu 2-3 linguri de frisca lichida. 

Deasupra, cu ajutorul unui pos, am format cate un mot de branza dulce mixata cu 100 gr frisca, zahar pudra dupa gust si zahar vanilat.
Enjoy! :)

sursa : http://bakingamoment.com/chocolate-caramel-cheesecake-tartlets/

Biscuiti cu cacao

Back to the world!!! Mi-ati dus lipsa? :) Sper ca da...ca nu.....hai ca ma alint prea mult! :)) Va aduc impreuna cu revenirea mea, niste biscuiti super deliciosi, gustosi, pufosi......nici nu am cuvinte sa-i descriu.....dar va spun cu mana pe inima, sunt suuuuper!!!

Ingrediente:
- 150 gr unt moale
- 1 lingura ulei
- 200 gr zahar pudra
- 2 oua
- 3 linguri amidon de porumb
- 3 linguri cacao
- 2 plicuri zahar vanilat
- esenta portocale
- 300 - 350 gr faina
Intr-un castron , se toarna faina( la inceput 300 gr), apoi toate celelalte ingrediente si se amesteca pana se obtine un aluat moale si usor lipicios. Daca este nevoie, mai adaugati treptat faina....nu trebuie sa fie tare.
Pe masa de lucru, tapetata cu faina, se intinde aluatul obtinut si se decupeaza in forma dorita.
Se aseaza in tava, in care am asezat hartie de copt, si se dau la cuptor, incins in prealabil, cca 15 min. 

Atentie! in functie de cuptor( al meu e mai puturos de felul lui), se coc foarte repede.
Enjoy! :)

sursa : http://bakingamoment.com/simply-perfect-chocolate-sugar-cookies/