duminică, 12 septembrie 2010

Suberec de pui ca-n Dobrogea

Iata pofta mea de ieri. Am avut ceva carne tocata de pui, din care vroiam sa fac ardei capia umpluti, si mi-am zis sa pun ceva deoparte pentru suberec, asa cum mancam in copilaria mea acasa, la Constanta.
Am folosit in jur de : - 35o gr carne tocata de pui
- sare, piper dupa gust
- 2 fire de ceapa verde
- 3 catei de usturoi
- 1/2 apa calduta
- aprox. 400 gr faina
Adaugi faina intr-un castron, pui apa si sare si framanti un aluat potrivit, cat sa nu se lipeasca de maini. Lasi aluatul sa se odihneasca o jumatate de ora.
Ceapa o calesti in ff putin ulei, adaugi carnea de pui, condimentezi dupa gust, si lasi sa se caleasca putin.
Tai bucatele din aluat cat o nuca, pe care le rotesti in palme, formezi asa bilute din aluat apoi le intinzi o foaie cu diametrul 15-20 cm. Ungi foile cu carne de pui, le pliezi ( ca in imagine) si presezi la margini cu furculita. Le prajesti pe ambele parti in ulei incins.
Pofta buna!:)

2 comentarii:

Anonim spunea...

In sfarsit am gasit reteta de suberec de acasa!

Dia spunea...

Ma bucur ca am putut fi de folos! :)