luni, 25 octombrie 2010

prajitura snikers

Ingrediente foi: - 8 oua
- 300 gr zahar
- 400 gr nuca macinata sau alune
- 4 linguri faina
- 3 linguri cacao
- 1/2 plic praf de copt

Ingrediente crema: - 8 galbenusuri
- 1 ou intreg
- 3 linguri cacao
- 250 gr zahar
- 4 linguri lapte caldut
- un pachet de unt
- 100 gr ciocolata amaruie

Foile: Intr-un castron inalt separati albusurile de galbenusuri si puneti-le impreuna cu cele 300 gr zahar.Se mixeaza puternic. Peste spuma obtinuta se adauga faina, praful de copt, cacaoa si nuca. Se amesteca totul si din compozitia rezultata se coc trei foi pe fundul unei tavi cam 15 min fiecare.

Crema: Intr-o craticioara punem galbenusurile, oul intreg, zaharul, laptele si ciocolata facuta bucatele. Punem craticioara la bain-marie si amestecam totul bine, lasam pe aburi, pana se topeste ciocolata. Dupa ce se raceste crema adaugam untul si se amesteca bine pana se topeste.

Crema obtinuta se pune intre foile obtinute, deasupra sa fie tot crema si peste ea se adauga nuca macinata sau alune.
Se da la frigider pentru cateva ore si se poate taia.
Enjoy!:)

Niciun comentariu: