duminică, 14 noiembrie 2010

prajitura Kinder

Pentru blat : 4 oua, 120 gr zahar, 100 gr faina, 15 gr cacao, o lingurita praf de copt.
Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina, cacaoa si praful de copt. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (am folosit o tava dreptunghiulara)

Crema :  200 ml frisca lichida, 175 ml lapte condensat, 100 ml lapte, 7 gr gelatina, 2 linguri de miere, esenta de vanilie.
Se pune gelatina la inmuiat in apa rece, laptele condensat se amesteca cu 50 ml lapte. Gelatina inmuiata se topeste in 50 ml lapte caldut, pe baie de aburi, apoi se amesteca cu amestecul de lapte condensat si lapte, se adauga mierea.
Frisca se bate tare apoi o amestecam cu compozitia de lapte si dam la rece pana devine ca o budinca.

Blatul il taiem in doua si umplem cu crema deja intarita. Dam din nou la rece si o putem taia cam dupa 2, 3 ore. Pudram blatul de deasupra cu cacao si taiem dupa plac

E minunata prajitura, merita incercata!

Enjoy!:)

Niciun comentariu: