sâmbătă, 21 mai 2011

Cremsnit

....sau cremes.....sau Napoleon, numai ca nu are 3 straturi de blat si glazura de zahar deasupra....in schimb, e aceeasi prajitura....

Am folosit blat din comert, de la Boromir, iar reteta pt crema am luat-o de la soacra mea.

Ingrediente :
- 1,2 l lapte, 4 oua, 2 budinci de vanilie sau 12 linguri de faina sau 12 linguri de amidon alimentar, zahar dupa gust (eu am pus 200 gr), si zahar vanilat.

Se pune pe foc 1 litru impreuna cu zaharul, in cele 200 gr lapte rece se amesteca amidonul sau faina pana la omogenizare, apoi se pune in laptele de pe foc. Ouale se separa, galbenusurile se amesteca si se pun in lapte,se adauga vanilia......si se amesteca pana se ingroasa. Albusurile se bat spuma cu putin zahar si se toarna in budinca obtinuta din lapte si galbenusuri....se amesteca incet pana se incorporeaza bine.
Crema se pune intre blaturile pt cremsnit. Eu am pus si deasupra, am decorat cu ciocolata topita si capsuni.
O prajitura dulce..... apreciata de musafirul din America....se stie el;)

Enjoy!:)

2 comentarii:

Simona Nitu spunea...

Abia azi am reusit sa o fac.Thank you pe reteta.Am impresia ca va fii ca cea de "acasa".Asa o face si mama mea cu albus batut.Eu nu am facut pana acum asa,dar acum am batut si eu albusele.A rezultat o crema pufoasa.Abia astept sa ma "infig " in ea.

claudia spunea...

Simo, ma bucur ca ai facut-o, sigur a iesit buna, abia astept sa vad poze si impresii.Pup cu drag:*