miercuri, 28 decembrie 2011

Pui Tikka masala

...o alta varianta, cu ingrediente la indemana tuturor:)

Ingrediente : - 4 file de pui, 2 cepe potrivite, 2 cm radacina de ghimbir razuit, 1/2 lingurita de pasta de ardei iute ( nu prea mult ca luati foc), 2-3 catei de usturoi, 1 lingura pasta de rosii, 1 conserva de rosii tocate, 1 lingura de alune sarate, garam masala (se gaseste la Real, la raionul cu condimente, in borcanele mici), praf de chili, o lingura de zahar, coriandru tocat si 1 cutie mica de iaurt sau 150 gr smantana lichida.

Preparare : Ceapa, ghimbirul, pasta de ardei iute si usturoiul se soteaza in putin ulei, se adauga praf de garam masala, praf de chili si zaharul. Dupa ce sa inmuiat ceapa, se pune o lingura de pasta de tomate, conserva de rosii tocate, alunele, apoi toata compozitia se da prin blender, si din nou pe foc.

Fileurile de pui se taie in patratele, se prajesc separat, iar dupa ce s-au rumenit, se pune sosul rezultat peste carne si se mai fierbe putin.
Dupa ce am stins focul, se adauga coriandru tocat si iaurt  sau smantana lichida.


Se serveste cu orez fiert cu anason stelat si bete de nucsoara, decorat cu coriandru


Pofta buna!

2 comentarii:

Cris spunea...

Ce frumusete! Si mai e si picant, cum imi place mie! :D Trebuie sa ma aprovizionez si eu cu mirodenii de-astea indiene ca asa-s de bune...

dya spunea...

E foarte gustoasa mancarea asta, mie in general imi plac mancarurile asiatice, indiene:). Merita sa faci aprovizionare, costa ceva, dar le ai multa vreme in camara;)