Canicula mare domnule, da' de mancat tot trebuie sa mancam! De data asta am optat pentru un preparat indian, ramane la fel de gustoasa si rece.
Ingrediente:
- 2 cutii de naut (800 gr)
- 1 cartof
- 2 cm de radacina de ghimbir razuita
- 1 ceapa
- 2 catei usturoi
- 1 lingura garam masala
- 1 lingurita turmeric
- 1 lingurita coriandru
- 2 morcovi
- 150 gr mazare
- 150 gr fasole verde
- porumb dulce din conserva , cam 2 linguri
Preparare:
Ceapa se toaca marunt si se caleste usor in 3 linguri de ulei. Se adauga usturoiul razuit, ghimbirul si un morcov razuit, lingura de garam masala si se mai caleste 2 minute amestecand continuu. Se adauga 400 gr apa, cartoful si se lasa sa fiarba. Dupa ce cartoful e fiert, se ia de pe foc, si se da prin blender pana se obtine o compozitie omogena.
Se pune inapoi pe foc, se mai adauga apa (eu am avut o oala de 3 litri), apoi se pune mazarea, fasolea verde, porumbul, morcovul taiat dupa preferinta si se lasa sa fiarba pana legumele sunt aproape inmuiate. La final adaugati nautul si mai lasati sa fiarba 5 minute. In timpul fierberii, se adauga turmericul, coriandru si sare dupa gust.
Daca aveam si ceva lapte de cocos, ar fi fost mai mult decat perfect. Nu ezitati sa adaugati dupa ce opriti focul:)
Se serveste cu lipie calda.....desi, recunosc, eu am cumparat-o!
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu