duminică, 19 august 2012

Kinder cu afine si stafide in ciocolata

Nu este decat vechea prajitura Kinder, pe care am innobilat-o cu afine si stafide. Delicioasa si in varianta asta. Ar merge de minune si cu zmeura, dar asta e in alt plan.

Pentru blat :
- 6 oua,
- 6 linguri zahar  zahar,
- 6 linguri faina faina,
- 2 linguri cacao,
- 1 lingurita praf de copt.


Albusurile se bat spuma cu zaharul adaugat treptat, se adauga galbenusurile, faina, cacaoa si praful de copt. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (am folosit o tava dreptunghiulara), se da la cuptor, incins in prealabil. Dupa ce sa copt se lasa la racit , apoi blatul se taie in jumatate.

Crema :
- 200 ml frisca lichida,
- 175 ml lapte condensat,
- 100 ml lapte,
- 1 plic gelatina,
- 2 linguri de miere,
-  esenta de vanilie,
- 2 pahare de 200 gr afine, sau cat de multe doriti sa fie in crema.
- 200 gr stafide in ciocolata
Pentru a face crema mai groasa, dublati cantitatile.

Se pune gelatina la inmuiat in apa rece, laptele condensat se amesteca cu  laptele si se pune pe foc pana devine fierbinte. Nu trebuie sa fiarba. Se adauga mierea, vanilia, se opreste focul apoi gelatina se pune in compozitie si se amesteca pana se dizolva. Se lasa sa se raceasca, si se mai amesteca din cand in cand.

Frisca se bate tare apoi o amestecam cu compozitia de lapte racita,  si dam la rece pana devine ca o budinca. Dupa ce sa intarit crema, se adauga afinele si stafidele, se amesteca usor si se intinde pe o foaie de blat, apoi se aseaza peste  crema si cealalta foaie.

Deasupra am decorat cu ciocolata alba topita si afine.
Enjoy!

2 comentarii:

Timea spunea...

Minunata rajitura ai facut! Si ce mult imi plac afinele in prajituri mai ales daca e pe ceva alb :)

diana spunea...

Eu stiam ca mierea nu se pune in lichide fierbinti. De asemenea nu se prepara termic niciodata