miercuri, 17 octombrie 2012

Tarta cu mere, dovleac, nuci si caramel

O reteta banala la prima vedere, dar extrem de delicioasa!

Ingrediente blat:
- 3 oua

- 2 linguri faina
- 2 linguri pesmet
- 3 linguri zahar
Ouale se separa, galbenusurile se freaca foarte bine cu zaharul, albusurile se bat bine cu un praf de sare, se incorporeza si se adauga faina si pesmetul. Se unge tava de tarta cu ulei si se tapeteaza cu faina sau pesmet, apoi se da la cuptor cam 30 min, pana se rumeneste.

PS: puteti folosi si un blat gata facut, din comert.

Ingrediente umplutura:
- 6 mere potrivite
- 200 gr dovleac , cuburi.
- zahar brun dupa gust(puteti folosi si zahar normal)
- scortisoara
- zahar vanilat
- 50 gr nuca macinata
- 50 gr stafide
- 150 gr unt
- migdale (optional) pentru garnisit
- inghetata de vanilie(optional)
Merele se decojesc, se scote cotorul, si se taie cuburi. La fel si cu dovleacul. Se calesc in unt pana devin translucide. Se adauga zaharul, aromele, nuca si stafidele. Se mai lasa pe foc pana dovleacul sa inmuiat usor.(merele se vor inmuia mai repede)

Ingrediente pentru sosul caramel:
- 125 gr unt
- 125 gr zahar
- 125 gr frisca lichida
Se topeste pe foc mic zaharul, se adauga untul, se amesteca pana se topeste, apoi se adauga frisca. Se mai lasa 1-2 min pe foc.

Dupa ce sa copt blatul si sa racit, puneti deasupra compozitia de mere si dovleac. Se garniseste cu sos caramel. Se lasa pana se raceste compozitia, la temperatura camerei.
Se poate servi si cu o cupa de inghetata alaturi.
Enjoy!

2 comentarii:

Kadia Yusupova spunea...

ce arome! Ma auto-diger de pofta, e o combinatie care-mi place enorm de mult!

Dia spunea...

Multumesc Kadia!:) Incearc-o, se face destul de repede!pup