miercuri, 20 februarie 2013

Cartofi picanti.....ca in India

"Stiu ca pentru acest fel de mancare ar trebui sa ai o multime de mirodenii in camara, dar cartofii la cuptor sunt o gustare minunata".....alaturi de ce vrei tu, un pui la cuptor, o salata ......,  reteta asta " adauga o nota exotica felului de mancare favorit."

Ingrediente:
- 900 gr cartofi sau 4 - 5 buc mari
- 2 linguri ulei de masline
- 2 lingurite turmeric
- 1/2 lingurita boia iute
- 1 lingurita seminte de fenicul
- 1 lingurita seminte de chimion
- 1/2 lingurita pasta de ardei iute
- 1 capatana de usturoi
- 1/2 ceapa rosie taiata fin
- zeama de lamaie
- sare dupa gust

Spala cartofii , curata-i si taie-i cuburi. Pune peste ei mirodeniile de mai sus, capatana de usturoi zdrobeste-o si imprastie cateii necuratati printre cuburile de cartofi.
Pune-i in tava si si coace cartofii acoperiti cu o folie de aluminiu, pt cca 1 ora. Verifica-i la jumatate de ora.

Intre timp, pune ceapa taiata intr-un castron, toarna zeama de lamaie peste ea, amesteca si lasa ceapa la macerat pana se coc cartofii.
Dupa ce scoti cartofii din cuptor, transfera-i pe un platou cald pentru servit, presara sare si decoreaza cu ceapa.

Serveste-i alaturi de friptura preferata sau o salata.

Pofta buna!

Nota: sursa Nigella Lawson

Niciun comentariu: