miercuri, 20 februarie 2013

Dovleac cu naut

Incep sa ma indragostesc de retetele vegetariene din India. Felul asta de mancare......merge ca ce vrei tu, ca aperitiv servit cu paine prajita sau lipii, ca mancare de pranz sau cina. Este delicioasa, mie mi-a placut extrem de mult si o voi prepara mult mai des.
Reteta am vazut-o intr-o emisiune pe tv paprika, prezentata de o renumita bucatareasa din India(imi scapa numele momentan).

Ingrediente:
- cca 20 cm dintr-un dovleac de placinta curatat si taiat cuburi
- 200 gr de naut din conserva
- 4 linguri ulei
- 1 ceapa taiata marunt
- 1 varf de lingurita pasta de chili
- 1 lingurita turmeric
- 1 lingurita coriandru macinat
- 3 catei de usturoi
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita garam masala
- cca 400 gr apa

Caleste ceapa in ulei impreuna cu pasta de chili. Cand incepe sa luceasca ceapa, adauga coriandru, usturoiul tocat, zahar si 200 gr apa. Cand incepe sa fiarba, adauga dovleacul.
Lasa sa fiarba pana se inmoaie putin si adauga nautul, garam masala, restul de apa si sare dupa gust. Il lasi pe foc pana scade apa si devine ca un sos.
Din cantitatile date, rezulta exact portia din imagine. 

Pofta buna si curaj la gatit!

Niciun comentariu: