Inainte de 1 Iunie, m-am pregatit cu amicii mei Tom si Jerry, sa o bucuram pe Denisa.......dupa dorinta mamei ei, cu muulta ciocolata,
apoi am sarbatorit-o pe Laura, cu un tort imens cu blat de piscoturi inmuiate in cafea, crema de ciocolata alba si muuulte capsuni:)
apoi a urmat Razvan:), cu un tort cu blat de cioco, crema de piersici si glazura ciocolatoasa
si imediat dupa el, am indeplinit aceeasi dorinta Evei, tort pentru sotul ei, aceeasi compozitie de piersici dar cu alta infatisare....
...
si nu in ultimul rand, am fost rugata sa iau parte la o alta surpriza, facuta unei fetite de 4 ani, care isi dorea enorm un tort cu papusa Barbie
M-am pus pe treaba......si iata ce-a iesit:), o Barbie Sara, cu interior de mousse de ciocolata si mousse fructe de padure.
Despre ce mai fac eu cand lipsesc de aici......povestesc in alte posturi!:)
luni, 11 iunie 2012
Tort botez
Acum cateva saptamani in urma, am fost provocata pentru un tort de botez. Dar mai intai pentru prototipul tortului. Este pentru prima data cand am sa fac asa ceva, mai exact, in 8 iulie voi face un tort de 12 kg. Enoorm mi se pare mie, sper sa satisfac parintii, dar si invitatii......si sper sa ma descurc:)
Prototipul nu a avut mai mult de 2 kg, iar interiorul este cu blat de ciocolata, mousse fructe de padure si crema de ciocolata alba.
Sa-mi tineti pumnii ca sa iasa totul bine:)
Prototipul nu a avut mai mult de 2 kg, iar interiorul este cu blat de ciocolata, mousse fructe de padure si crema de ciocolata alba.
Sa-mi tineti pumnii ca sa iasa totul bine:)
sâmbătă, 26 mai 2012
Spuma de branza cu capsuni si rubarba
Azi vreau sa maninc light....cat mai light. Vreau sa profit de fructele proaspete si de sezon!:) Va propun si voua la fel, un mic dejun sau o cina usoara.
Ingrediente:
- 250 gr capsuni
- 200 gr cas
- zahar pudra vanilat dupa gust
- 50 gr iaurt activia cu musli
- dulceata de rubarba (home made)
- fulgi crocanti de cereale cu miere
Dulceata de rubarba am obtinut-o din 4 tije, taiate marunt si puse cu zahar dupa gust la fiert. Eu am facut-o mai acrisoara.
Capsunile se taie marunt si se mixeaza. Casul, zaharul si iaurtul se mixeaza separat, apoi se adauga capsunile si dulceata de rubarba. Se pastreaza cateva linguri de capsuni mixate si rubarba pentru decor.
Se aseaza crema de branza in pahare, apoi un strat de cereale si deasupra capsuni mixate amestecate cu dulceata de rubarba, iar in mijloc o lingura de crema de branza.
Enjoy!
Ingrediente:
- 250 gr capsuni
- 200 gr cas
- zahar pudra vanilat dupa gust
- 50 gr iaurt activia cu musli
- dulceata de rubarba (home made)
- fulgi crocanti de cereale cu miere
Dulceata de rubarba am obtinut-o din 4 tije, taiate marunt si puse cu zahar dupa gust la fiert. Eu am facut-o mai acrisoara.
Capsunile se taie marunt si se mixeaza. Casul, zaharul si iaurtul se mixeaza separat, apoi se adauga capsunile si dulceata de rubarba. Se pastreaza cateva linguri de capsuni mixate si rubarba pentru decor.
Se aseaza crema de branza in pahare, apoi un strat de cereale si deasupra capsuni mixate amestecate cu dulceata de rubarba, iar in mijloc o lingura de crema de branza.
Enjoy!
joi, 17 mai 2012
Tochitura de porc
Ingrediente pentru 2-3 persoane:
- 500 gr carne de porc (eu am folosit pulpa)
- 1 ceapa medie
- 2 catei usturoi
- 1 ardei kapia
- 1 morcov mic
- 2 lingurite pasta curry verde (optional)
- 200 gr vin rosu
- 1 lingura rasa de faina
- 2 linguri pasta de tomate
- apa
- sare si piper dupa gust
- 3-4 linguri ulei pentru prajit
Preparare:
Carnea se taie in bucati mici si se pune in uleiul incins intr-o cratita pana se rumeneste usor. Cand carnea incepe sa se rumeneasca, se adauga ceapa taiata marunt, usturoiul zdrobit, ardeiul taiat fasii mici, morcovul taiat rondele. Se lasa se se inmoaie legumele, amestecand continuu, apoi se adauga vinul. Se da in vreo 2-3 clocote pana cand se formeaza un sos apoi se pune pasta de tomate, faina se dizolva in max 200 gr apa rece si se toarna in oala. Cand incepe sa se ingroase, se adauga sare, piper si pasta de curry. Daca vi se pare prea groasa compozitia, mai adaugati apa si lasati sa dea in 2-3 clocote.
Se opreste focul, si se lasa cateva minute cu capacul acoperit.
Am servit in bol de mamaliguta:)
Sa aveti pofta!
- 500 gr carne de porc (eu am folosit pulpa)
- 1 ceapa medie
- 2 catei usturoi
- 1 ardei kapia
- 1 morcov mic
- 2 lingurite pasta curry verde (optional)
- 200 gr vin rosu
- 1 lingura rasa de faina
- 2 linguri pasta de tomate
- apa
- sare si piper dupa gust
- 3-4 linguri ulei pentru prajit
Preparare:
Carnea se taie in bucati mici si se pune in uleiul incins intr-o cratita pana se rumeneste usor. Cand carnea incepe sa se rumeneasca, se adauga ceapa taiata marunt, usturoiul zdrobit, ardeiul taiat fasii mici, morcovul taiat rondele. Se lasa se se inmoaie legumele, amestecand continuu, apoi se adauga vinul. Se da in vreo 2-3 clocote pana cand se formeaza un sos apoi se pune pasta de tomate, faina se dizolva in max 200 gr apa rece si se toarna in oala. Cand incepe sa se ingroase, se adauga sare, piper si pasta de curry. Daca vi se pare prea groasa compozitia, mai adaugati apa si lasati sa dea in 2-3 clocote.
Se opreste focul, si se lasa cateva minute cu capacul acoperit.
Am servit in bol de mamaliguta:)
Sa aveti pofta!
luni, 14 mai 2012
Rulada de biscuiti cu capsuni
Prajitura copilariei! Cine nu a mancat asa ceva cand era copil?! Cred ca toti o mancam cu placere:). Ieri mi-am adus aminte de ea, si avand in casa tot ce imi trebuie, m-am pus pe treaba. In afara de ingredientele obisnuite, eu i-am mai adaugat bombonele gumate de marshmallows si capsuni.
Ingrediente:
- 500 gr biscuiti petit
- 300 gr lapte
- 150 gr unt
- zahar dupa gust
- 2 plicuri esenta de vanilie
- 2 linguri cacao
- 2 linguri stafide
- 10 buc. de marshmallows taiate marunt
- 10 buc de capsuni taiate marunt
- 20 gr ananas confiat taiat
Preparare:
Biscuitii se sfarama, ori in blender, ori cu mana, asa cum am facut eu, pentru ca vroiam sa ramana si bucati mari. Laptele se incalzeste, se adauga untul si zaharul in lapte si se amesteca pana se topesc. In lapte se mai pune vanilia si cacao.
Pana sa turnam laptele peste biscuiti, taiem bombonelele, ananasul confiat si capsunile. Laptele se toarna peste biscuiti, se adauga ananasul, stafidele, marshmallow, se amesteca bine apoi la final se incorporeaza capsunile.
Din compozitia obtinuta, se formeaza o rulada, se aseaza pe o folie de plastic, se ruleaza si se da la rece.
Se decoreaza cu ciocolata topita, sau cu cocos.....dupa imaginatie:)
Enjoy!:)
Ingrediente:
- 500 gr biscuiti petit
- 300 gr lapte
- 150 gr unt
- zahar dupa gust
- 2 plicuri esenta de vanilie
- 2 linguri cacao
- 2 linguri stafide
- 10 buc. de marshmallows taiate marunt
- 10 buc de capsuni taiate marunt
- 20 gr ananas confiat taiat
Preparare:
Biscuitii se sfarama, ori in blender, ori cu mana, asa cum am facut eu, pentru ca vroiam sa ramana si bucati mari. Laptele se incalzeste, se adauga untul si zaharul in lapte si se amesteca pana se topesc. In lapte se mai pune vanilia si cacao.
Pana sa turnam laptele peste biscuiti, taiem bombonelele, ananasul confiat si capsunile. Laptele se toarna peste biscuiti, se adauga ananasul, stafidele, marshmallow, se amesteca bine apoi la final se incorporeaza capsunile.
Din compozitia obtinuta, se formeaza o rulada, se aseaza pe o folie de plastic, se ruleaza si se da la rece.
Se decoreaza cu ciocolata topita, sau cu cocos.....dupa imaginatie:)
Enjoy!:)
Spuma de capsuni
Este pentru prima data cand fac asa ceva. Nu stiu de ce am ocolit reteta asta, poate din cauza albusurilor.......Mi-a placut, dar am mancat singura, al meu sot nici nu a vrut sa guste:).
Am folosit:
- 3 albusuri
- 6 linguri de zahar
- 1 plic esenta de vanilie
- 300 gr capsuni
Albusurile se mixeaza bine, se adauga zaharul treptat, si se mixeaza pana devine ca o bezea. Capsunile se mixeaza si ele, apoi se adauga in albusuri. Se amesteca usor, si se toarna in pahare, eventual , inainte de a servi se da la rece.
Eu am mai adaugat si iaurt activia:)
Enjoy!:)
Am folosit:
- 3 albusuri
- 6 linguri de zahar
- 1 plic esenta de vanilie
- 300 gr capsuni
Albusurile se mixeaza bine, se adauga zaharul treptat, si se mixeaza pana devine ca o bezea. Capsunile se mixeaza si ele, apoi se adauga in albusuri. Se amesteca usor, si se toarna in pahare, eventual , inainte de a servi se da la rece.
Eu am mai adaugat si iaurt activia:)
Enjoy!:)
duminică, 13 mai 2012
Barbie Cake
Daca zilele trecute am sarbatorit o buburuza, ieri am sarbatorit o papusa....reala, pe nume Mara.
Blatul tortului este din cacao si un blat cu vanilie, crema de piersici si crema de ciocolata alba cu afine, imbracat in fondant.
Crema de piersici:
- 30 gr amidon
- 300 gr piersici de la borcan din comert
- 2 linguri zahar
- 250 ml suc piersici (sucul in care sunt conservate piersicile)
- 300 gr frisca
- 2 plicuri zahar vanilat
Se dizolva amidonul in 75-80 gr din cantitatea toatala de suc iar restul sucului se pune pe foc mic impreuna cu zaharul. Cand zaharul este topit iar sucul incepe sa bolboroseasca il turnam peste amidon, amestecam rapid (se va intari imediat aproape) si il mai punem pe foc cateva minute avand grija sa amestecam mereu.Obtinem un fel de crema semitransparenta. Adaugam in crema calda piersicile taiate marunt si se amesteca.
Se lasa crema sa se raceasca apoi se adauga in frisca batuta.
Cantitatea de crema ajunge pentru un tort normal. Daca vreti un tort mai mare ( ca al meu), dublati cantitatile.
La multi ani, Mara!
Blatul tortului este din cacao si un blat cu vanilie, crema de piersici si crema de ciocolata alba cu afine, imbracat in fondant.
Crema de piersici:
- 30 gr amidon
- 300 gr piersici de la borcan din comert
- 2 linguri zahar
- 250 ml suc piersici (sucul in care sunt conservate piersicile)
- 300 gr frisca
- 2 plicuri zahar vanilat
Se dizolva amidonul in 75-80 gr din cantitatea toatala de suc iar restul sucului se pune pe foc mic impreuna cu zaharul. Cand zaharul este topit iar sucul incepe sa bolboroseasca il turnam peste amidon, amestecam rapid (se va intari imediat aproape) si il mai punem pe foc cateva minute avand grija sa amestecam mereu.Obtinem un fel de crema semitransparenta. Adaugam in crema calda piersicile taiate marunt si se amesteca.
Se lasa crema sa se raceasca apoi se adauga in frisca batuta.
Cantitatea de crema ajunge pentru un tort normal. Daca vreti un tort mai mare ( ca al meu), dublati cantitatile.
La multi ani, Mara!
vineri, 11 mai 2012
Buburuza Cake
Maine este ziua prietenei mele, "fata mea" sau "buburuza mea" cum mai obisnuiesc eu sa o alint. Imi este foarte draga!:) Zilele trecute mi-a spus ca o sa faca o mica petrecere cu fetele de varsta ei, are numai 22 de ani....maine, si ma rugat sa-i fac un tort......si sa-l fac cum vreau eu. Tot am stat si m-am gandit....cum?, cum?, si rafoind prin fotografiile internetului, am vazut ceva asemanator, apoi mi-am adus aminte ca eu o alint cu "buburuza"!
L-am pus in practica.
Interiorul este cu blat de cacao si crema de ciocolata alba cu afine, decorat cu fondant.
La multi ani, draga mea Adina!
L-am pus in practica.
Interiorul este cu blat de cacao si crema de ciocolata alba cu afine, decorat cu fondant.
La multi ani, draga mea Adina!
joi, 10 mai 2012
Simfonia verii
As fi in stare sa maninc capsuni pana mi s-ar opri respiratia:))). Atat de buna e rulada asta, ca mi-am permis sa o numesc asa....Simfonia verii, am s-o repet la nesfarsit, si cine stie.....am s-o fac sub alta forma:)
Ingrediente blat:
- 3 oua
- 2 linguri ulei
- 3 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 2 linguri de cocos rosu
- 1 lingurita praf de copt
- 3 linguri faina
Ingrediente crema:
- 100 gr frisca batuta
- 100 gr ciocolata alba topita
- 150 gr capsuni
Preparare:
Ouale se separa, albusurile se bat spuma, si se adauga treptat cate o lingura de zahar. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se adauga peste albusurile batute spuma. Se adauga praful de copt, esenta, apoi se incorporeaza usor cocosul si faina.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie pentru copt, tava mea are 32/23 cm.
Se da la cuptor, incins in prealabil, pt cca 15-20 min. Dupa ce sa copt, se scoate, se lasa sa se raceasca putin, se dezlipeste usor de hartia de copt, se intoarce invers pe hartie si se ruleaza in hartie. Se lasa sa se raceasca, apoi se deruleaza.
Intre timp se prepara crema. Ciocolata am topit-o la microunde intr-un bol de sticla. Dupa ce sa racit, am turnat-o peste frisca batuta si am mai mixat putin. Crema obtinuta, se intinde peste blatul racit, se presara capsuni taiate marunt si se ruleaza la loc.
Eu am decorat cu putina crema si capsuni. Se da la rece pentru cateva ore sau toata noaptea.....daca aveti rabdare:D
O nebunie, o simfonie pentru papilele gustative!
Ingrediente blat:
- 3 oua
- 2 linguri ulei
- 3 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 2 linguri de cocos rosu
- 1 lingurita praf de copt
- 3 linguri faina
Ingrediente crema:
- 100 gr frisca batuta
- 100 gr ciocolata alba topita
- 150 gr capsuni
Preparare:
Ouale se separa, albusurile se bat spuma, si se adauga treptat cate o lingura de zahar. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se adauga peste albusurile batute spuma. Se adauga praful de copt, esenta, apoi se incorporeaza usor cocosul si faina.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie pentru copt, tava mea are 32/23 cm.
Se da la cuptor, incins in prealabil, pt cca 15-20 min. Dupa ce sa copt, se scoate, se lasa sa se raceasca putin, se dezlipeste usor de hartia de copt, se intoarce invers pe hartie si se ruleaza in hartie. Se lasa sa se raceasca, apoi se deruleaza.
Intre timp se prepara crema. Ciocolata am topit-o la microunde intr-un bol de sticla. Dupa ce sa racit, am turnat-o peste frisca batuta si am mai mixat putin. Crema obtinuta, se intinde peste blatul racit, se presara capsuni taiate marunt si se ruleaza la loc.
Eu am decorat cu putina crema si capsuni. Se da la rece pentru cateva ore sau toata noaptea.....daca aveti rabdare:D
O nebunie, o simfonie pentru papilele gustative!
marți, 8 mai 2012
Tort cu mousse de ciocolata alba si afine
Astazi e ziua tatalui meu. Nu pot sa-i fac un tort, pentru ca el locuieste la Constanta. Mi-ar fi placut sa fiu acolo si sa-i fac ceva dulce, sa-l bucur, sa-l strang in brate si sa-i urez din inima sanatate, fericire si bucurii.
Dedic acest tort in cinstea lui!:)
Ingrediente pentru blat:
- 8 oua
- 8 linguri de zahar
- 11 linguri faina
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita praf de copt
- 3 linguri cacao
Ingrediente pentru crema:
- 600 gr frisca lichida batuta ( eu folosesc de la Meegle).
- 300 gr ciocolata alba de calitate
- 1 plic gelatina
- 1 borcan cu afine in compot
Pentru glazura roz, am folosit glazura de la dr.Oetker.
Preparare:
Ouale se separa. Albusul se bate spuma si se adauga treptat cate o lingura de zahar. Galbenusul se amesteca si se pune in albusuri. Se adauga praful de copt, vanilia, cacao si se amesteca pana se omogenizeaza. La final se incorporeaza usor faina. Compozitia obtinuta, se toarna intr-o forma rotunda, de diam 26 cm, cu peretii detasabili, unsa bine cu unt si tapetata pe fund cu hartie de copt. Se da la cuptor pt cca 35 min. Se face testul cu betisorul.
Blatul copt, se scoate din tava si se lasa la racit. Intre timp, se prepara crema.
Frisca , 300 gr, se mixeaza bine. Ciocolata se topeste in 300 gr frisca incalzita pe foc. Atentie! sa nu fiarba frisca. Gelatina se hidrateaza in putina apa, apoi se adauga in ciocolata calda si se amesteca pana se topeste. Se lasa sa se raceasca complet, apoi compozitia se toarna in frisca. Se mixeaza bine, apoi crema se da putin la frigider.
Blatul racit se taie in 3 felii egale. Se insiropeaza cu siropul de afine, pe fiecare felie de blat insiropata, se intinde crema, apoi se presara afine. Lasam putina crema pentru nivelat peretii tortului. Se da la rece pentru 2-3 ore, apoi se poate orna cu glazura roz sau dupa imaginatie.
La multi ani, tata!
Dedic acest tort in cinstea lui!:)
Ingrediente pentru blat:
- 8 oua
- 8 linguri de zahar
- 11 linguri faina
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita praf de copt
- 3 linguri cacao
Ingrediente pentru crema:
- 600 gr frisca lichida batuta ( eu folosesc de la Meegle).
- 300 gr ciocolata alba de calitate
- 1 plic gelatina
- 1 borcan cu afine in compot
Pentru glazura roz, am folosit glazura de la dr.Oetker.
Preparare:
Ouale se separa. Albusul se bate spuma si se adauga treptat cate o lingura de zahar. Galbenusul se amesteca si se pune in albusuri. Se adauga praful de copt, vanilia, cacao si se amesteca pana se omogenizeaza. La final se incorporeaza usor faina. Compozitia obtinuta, se toarna intr-o forma rotunda, de diam 26 cm, cu peretii detasabili, unsa bine cu unt si tapetata pe fund cu hartie de copt. Se da la cuptor pt cca 35 min. Se face testul cu betisorul.
Blatul copt, se scoate din tava si se lasa la racit. Intre timp, se prepara crema.
Frisca , 300 gr, se mixeaza bine. Ciocolata se topeste in 300 gr frisca incalzita pe foc. Atentie! sa nu fiarba frisca. Gelatina se hidrateaza in putina apa, apoi se adauga in ciocolata calda si se amesteca pana se topeste. Se lasa sa se raceasca complet, apoi compozitia se toarna in frisca. Se mixeaza bine, apoi crema se da putin la frigider.
Blatul racit se taie in 3 felii egale. Se insiropeaza cu siropul de afine, pe fiecare felie de blat insiropata, se intinde crema, apoi se presara afine. Lasam putina crema pentru nivelat peretii tortului. Se da la rece pentru 2-3 ore, apoi se poate orna cu glazura roz sau dupa imaginatie.
La multi ani, tata!
sâmbătă, 5 mai 2012
Supa de rosii cu busuioc si galuste
Pe cat este de buna, este foarte usor de facut. Merge de minune cand e cald afara:)
Ingrediente:
- 2 cutii de rosii in sos tomat ( sa nu ma certati, dar sa mai scada pretul la rosii)
- 1 morcov potrivit razuit
- 1 bucata de 3 cm telina razuita
- 1 ceapa tocata marunt
- 2 catei de usturoi tocati
- 2 lingurite de busuioc uscat
- 3 linguri ulei de masline
- sare si piper dupa gust
- apa sau supa de pui
Ingrediente pentru galuste:
- 2 oua
- gris
- sare
Preparare:
Ceapa taiata impreuna cu usturoiul, morcovul si telina razuita sa pun la calit. Dupa ce s-au inmuiat se adauga rosiile din conserva. Se lasa sa dea intr-un clocot, apoi compozitia se trece prin mixer. Se pune iar la fiert, se adauga supa sau apa, se adauga busuiocul si se condimenteaza dupa gust. Se lasa sa fiarba inca vreo 15 min si e gata.
Galustele le-am fiert separat. Am batut ouale, le-am adaugat sare, apoi grisul. Trebuie sa rezulte o compozitie moale. Dupa ce a fost gata supa, am pus galustele in ea si am servit.
Pofta buna si un weekend minunat!
Ingrediente:
- 2 cutii de rosii in sos tomat ( sa nu ma certati, dar sa mai scada pretul la rosii)
- 1 morcov potrivit razuit
- 1 bucata de 3 cm telina razuita
- 1 ceapa tocata marunt
- 2 catei de usturoi tocati
- 2 lingurite de busuioc uscat
- 3 linguri ulei de masline
- sare si piper dupa gust
- apa sau supa de pui
Ingrediente pentru galuste:
- 2 oua
- gris
- sare
Preparare:
Ceapa taiata impreuna cu usturoiul, morcovul si telina razuita sa pun la calit. Dupa ce s-au inmuiat se adauga rosiile din conserva. Se lasa sa dea intr-un clocot, apoi compozitia se trece prin mixer. Se pune iar la fiert, se adauga supa sau apa, se adauga busuiocul si se condimenteaza dupa gust. Se lasa sa fiarba inca vreo 15 min si e gata.
Galustele le-am fiert separat. Am batut ouale, le-am adaugat sare, apoi grisul. Trebuie sa rezulte o compozitie moale. Dupa ce a fost gata supa, am pus galustele in ea si am servit.
Pofta buna si un weekend minunat!
vineri, 4 mai 2012
Lassi
Azi va las sa savurati o bautura indiana. Este foarte hranitoare dar si racoroasa. O puteti servi in orice moment al zilei, atunci cand aveti un moment de relaxare.
Ingrediente pentru un pahar:
- 125 gr fructe de padure date prin blender
- 200 gr lapte rece
- miere , dupa gust ( eu am pus 2 lingurite, pentru ca imi place mai acrisor)
Toate se amesteca bine si apoi se serveste:).
Lassi se mai prepara si din alte fructe : mango, capsuni, pepene galben, kiwi.
Enjoy!
Ingrediente pentru un pahar:
- 125 gr fructe de padure date prin blender
- 200 gr lapte rece
- miere , dupa gust ( eu am pus 2 lingurite, pentru ca imi place mai acrisor)
Toate se amesteca bine si apoi se serveste:).
Lassi se mai prepara si din alte fructe : mango, capsuni, pepene galben, kiwi.
Enjoy!
joi, 3 mai 2012
Ostropel de pui
Papa bun in meniul de azi:). Chiar daca eu nu maninc prea mult dar fac mancare multa, imi place tot ce-i bun....si mostenit de la mama.
Stiu ca multi o fac si reteta e cunoscuta, dar la rugamintea unei prietene, am zis sa o scriu si eu.
Ingrediente:- 6 pulpe de pui ( sau aripioare)
- 2 cutii de rosii in sos tomat
- 2 ardei kapia taiati fasii mai mici
- 1 ceapa mica taiata marunt
- 3 fire de ceapa verde, taiate marunt
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri de faina
- sare si piper dupa gust
- ulei pentru prajit
- patrunjel pentru decor
- 1 cana apa
Preparare:
Carnea de pui se prajeste in ulei. Dupa ce sa prajit, o scoatem, se adauga ceapa, usturoiul si ardeiul si se lasa sa se caleasca usor. Dupa ce s-au calit legumele se adauga rosiile din conserva, apoi se adauga cam jumatate de cana de apa. Se lasa sa fiarba putin, vreo 5 minute, se adauga sare si piper dupa gust, iar in apa ramasa se amesteca faina si apoi se toarna in cratita la fiert pentru inca 5- 10 min. Se mai condimenteaza dupa gust.
Optional, se mai piseaza un catel de usturoi si se amesteca in mancare dupa ce sa stins focul. Eu pun asa, sa se simta mai bine aroma......si pentru ca asa facea si mama mea.
Separat se fierbe malai pentru mamaliga.
Pofta mare!
Stiu ca multi o fac si reteta e cunoscuta, dar la rugamintea unei prietene, am zis sa o scriu si eu.
Ingrediente:- 6 pulpe de pui ( sau aripioare)
- 2 cutii de rosii in sos tomat
- 2 ardei kapia taiati fasii mai mici
- 1 ceapa mica taiata marunt
- 3 fire de ceapa verde, taiate marunt
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri de faina
- sare si piper dupa gust
- ulei pentru prajit
- patrunjel pentru decor
- 1 cana apa
Preparare:
Carnea de pui se prajeste in ulei. Dupa ce sa prajit, o scoatem, se adauga ceapa, usturoiul si ardeiul si se lasa sa se caleasca usor. Dupa ce s-au calit legumele se adauga rosiile din conserva, apoi se adauga cam jumatate de cana de apa. Se lasa sa fiarba putin, vreo 5 minute, se adauga sare si piper dupa gust, iar in apa ramasa se amesteca faina si apoi se toarna in cratita la fiert pentru inca 5- 10 min. Se mai condimenteaza dupa gust.
Optional, se mai piseaza un catel de usturoi si se amesteca in mancare dupa ce sa stins focul. Eu pun asa, sa se simta mai bine aroma......si pentru ca asa facea si mama mea.
Separat se fierbe malai pentru mamaliga.
Pofta mare!
Supa de tortellini
Ingrediente:
- 2 linguri ulei de masline
- 1 morcov maricel, tocat
- 2 fire ceapa verde tocata
- 1 ceapa tocata
- 1 litru supa de pui sau apa
- 400 gr rosii din bulion, maruntite
- 200 gr mazare congelata si o mana de fasole verde congelata
- 250 gr de paste (eu am folosit tortellini cu ciuperci)
- 4 cuburi de spanac congelat
- parmezan razuit, pentru servit
- 2 lingurite de busuioc
- sare si piper dupa gust
Preparare:
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie. Se prajesc morcovii si ceapa timp de cateva minute pana se inmoaie. Se adauga supa de pui sau apa, si se lasa sa fiarba pana se inmoaie legumele. Se adauga pastele (eu le-am pus deja fierte). Se adauga spanacul, se condimenteaza cu sare si piper, si se mai lasa la fiert cateva clocote.
Se serveste cu parmezan ras si paine prajita.
Pofta mare!
nota: reteta inspirata din revista goodfood
- 2 linguri ulei de masline
- 1 morcov maricel, tocat
- 2 fire ceapa verde tocata
- 1 ceapa tocata
- 1 litru supa de pui sau apa
- 400 gr rosii din bulion, maruntite
- 200 gr mazare congelata si o mana de fasole verde congelata
- 250 gr de paste (eu am folosit tortellini cu ciuperci)
- 4 cuburi de spanac congelat
- parmezan razuit, pentru servit
- 2 lingurite de busuioc
- sare si piper dupa gust
Preparare:
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie. Se prajesc morcovii si ceapa timp de cateva minute pana se inmoaie. Se adauga supa de pui sau apa, si se lasa sa fiarba pana se inmoaie legumele. Se adauga pastele (eu le-am pus deja fierte). Se adauga spanacul, se condimenteaza cu sare si piper, si se mai lasa la fiert cateva clocote.
Se serveste cu parmezan ras si paine prajita.
Pofta mare!
nota: reteta inspirata din revista goodfood
miercuri, 2 mai 2012
Strawberry and lavender cake
Stiu ca am inceput sa postez cam rar, e de vina vremea de afara. Nu ma pot abtine sa nu dau fuga in aer liber dupa ce termin cu jobul. Ma bucur de soare, de flori....de tot ce-i verde:). Ca sa nu va suparati pe mine, azi va indulcesc un pic......cu un tortulet foarte usor de facut!:)
Ingrediente:
- 6 oua
- 6 linguri de zahar
- 6 linguri faina
- esenta de vanilie
- 3 lingurite rase de lavanda
- 1 lingurita rasa praf de copt
- 3 linguri ulei
- putin unt pentru uns forma ( eu am folosit o forma rotunda cu diam 18 cm, cu perete detasabil)
- vreo 200 gr capsuni
- 50 gr ciocolata pt decor ( o topiti la microunde intr-un castronel de sticla)
- zahar vanilat pt pudrat.
- sirop de afine pentru insiropat
Preparare:
Ouale se separa, albusul se bate spuma adaugand treptat cate o lingura de zahar. Galbenusul se amesteca cu uleiul si se toarna peste albusul spuma ca o bezea. Se adauga praful de copt, lavanda, vanilia, iar la final se incorporeaza usor faina.
Tava pentru copt se unge cu unt, se tapeteaza fundul cu hartie de copt, apoi se toarna compozitia. Deasupra se preseara 100 gr capsuni taiate bucatele, si se da la cuptor cca 35-40 min incins in prealabil. Se face si testul cu betisorul. Cand nu sa luat nimic pe betisor si blatul e rumen, e gata.
Il lasam sa se raceasca, apoi il insiropam cu cateva linguri de sirop de afine, ornam cu ciocolata topita, si deasupra asezam cateva felii de capsuni, apoi pudrati cu zahar vanilat.
O felie dulce pentru voi!
Ingrediente:
- 6 oua
- 6 linguri de zahar
- 6 linguri faina
- esenta de vanilie
- 3 lingurite rase de lavanda
- 1 lingurita rasa praf de copt
- 3 linguri ulei
- putin unt pentru uns forma ( eu am folosit o forma rotunda cu diam 18 cm, cu perete detasabil)
- vreo 200 gr capsuni
- 50 gr ciocolata pt decor ( o topiti la microunde intr-un castronel de sticla)
- zahar vanilat pt pudrat.
- sirop de afine pentru insiropat
Preparare:
Ouale se separa, albusul se bate spuma adaugand treptat cate o lingura de zahar. Galbenusul se amesteca cu uleiul si se toarna peste albusul spuma ca o bezea. Se adauga praful de copt, lavanda, vanilia, iar la final se incorporeaza usor faina.
Tava pentru copt se unge cu unt, se tapeteaza fundul cu hartie de copt, apoi se toarna compozitia. Deasupra se preseara 100 gr capsuni taiate bucatele, si se da la cuptor cca 35-40 min incins in prealabil. Se face si testul cu betisorul. Cand nu sa luat nimic pe betisor si blatul e rumen, e gata.
Il lasam sa se raceasca, apoi il insiropam cu cateva linguri de sirop de afine, ornam cu ciocolata topita, si deasupra asezam cateva felii de capsuni, apoi pudrati cu zahar vanilat.
O felie dulce pentru voi!
marți, 24 aprilie 2012
Crema caramel si biscuiti
Servite la palet!:)))
Daca tot se discuta pe fb, in fabricuta de idei, ce si cum sa folosesti un palet...o scandura, eu m-am pus pe treaba. Mi-am intrebat sotul daca are asa ceva in dotare la lucru...."am - a zis el"...."si, imi aduci si mie?:D" ...."iti aduc!":)). Tare happy am fost ieri cand l-am vazut in curte. Azi m-am pus pe treaba. Imi doresc chiar sa-i schimb culoarea, sa-i pun picioare si roti:).
Daca aveti de idei de culori fantastice, sunt receptiva!.
Prajitura nu este alta decat asta, decorata cu glazura duo de la dr. oetker cu gust de iaurt si capsuni, iar deasupra am pus cateva fructe de padure.
Sa vina varaaaaaa!!!!!!!!!
Daca tot se discuta pe fb, in fabricuta de idei, ce si cum sa folosesti un palet...o scandura, eu m-am pus pe treaba. Mi-am intrebat sotul daca are asa ceva in dotare la lucru...."am - a zis el"...."si, imi aduci si mie?:D" ...."iti aduc!":)). Tare happy am fost ieri cand l-am vazut in curte. Azi m-am pus pe treaba. Imi doresc chiar sa-i schimb culoarea, sa-i pun picioare si roti:).
Daca aveti de idei de culori fantastice, sunt receptiva!.
Prajitura nu este alta decat asta, decorata cu glazura duo de la dr. oetker cu gust de iaurt si capsuni, iar deasupra am pus cateva fructe de padure.
Sa vina varaaaaaa!!!!!!!!!
duminică, 22 aprilie 2012
Cartofi Byron
Cartofii astia cred ca se maninca pe la Mall, la Kartoffel.....hmm, si am mai auzit ca poarta denumirea de Byron.....eleganta denumire, dar si delicioasa!:P
Nu-i o filozofie prepararea lor, nu iti trebuie decat rabdare, iar cand te apuci de ei, nu trebuie sa iti fie foame,clar:)).
Ce iti trebuie?
Niste cartofi uriasi, cati vrei tu....in functie de numarul celor de la masa. Eu am facut 3 bucati. I-am spalat bine, apoi i-am asezat intr-o tava, pe care am pus hartie de copt, i-am acoperit cu folie de aluminiu, si i-am pus in cuptorul incins cca 1 ora si ceva.....sincer, nu am stat cu ochii pe ceas.
Dupa ce s-au copt, ii incerci cu un betisor, daca betisorul intra usor ca-n branza...sunt gata. Se taie in jumatate, se scobeste miezul cu ajutorul unei linguri....Atentie! sa nu distrugeti coaja:). Miezul se sfarama cu o furculita, se adauga 1 lingura de unt, 1 lingura de smantana, sare si piper dupa gust, si 1 lingurita rasa de nucsoara.
Compozitia se pune din nou in coji, peste care se presara parmezan sau cascaval. Se da din nou la cuptor pana se rumeneste parmezanul.
Eu am servit cu gratar de porc si salata de rosii.
Delicioasa masa! Sa aveti si voi pofta!
Nu-i o filozofie prepararea lor, nu iti trebuie decat rabdare, iar cand te apuci de ei, nu trebuie sa iti fie foame,clar:)).
Ce iti trebuie?
Niste cartofi uriasi, cati vrei tu....in functie de numarul celor de la masa. Eu am facut 3 bucati. I-am spalat bine, apoi i-am asezat intr-o tava, pe care am pus hartie de copt, i-am acoperit cu folie de aluminiu, si i-am pus in cuptorul incins cca 1 ora si ceva.....sincer, nu am stat cu ochii pe ceas.
Dupa ce s-au copt, ii incerci cu un betisor, daca betisorul intra usor ca-n branza...sunt gata. Se taie in jumatate, se scobeste miezul cu ajutorul unei linguri....Atentie! sa nu distrugeti coaja:). Miezul se sfarama cu o furculita, se adauga 1 lingura de unt, 1 lingura de smantana, sare si piper dupa gust, si 1 lingurita rasa de nucsoara.
Compozitia se pune din nou in coji, peste care se presara parmezan sau cascaval. Se da din nou la cuptor pana se rumeneste parmezanul.
Eu am servit cu gratar de porc si salata de rosii.
Delicioasa masa! Sa aveti si voi pofta!
Concurs CupCakes KadiaFood
Acum cateva saptamani in urma, participam pe blogul Kadiei la concursul Cupcakes. Sincer, nu mi-a trebuit mult cum sa fac cel mai aratos cupcakes. Ideea de a construii o canuta in jurul cupcake-ului o aveam de ceva vreme, iar canutele au fost facut cu gand de a le face cadou unei mamici.
Am avut onoarea sa particip alaturi de muulte minuni si retete exceptionale. Le-am admirat la fel de mult cum au fost si ale mele. Va multumesc dragelor si pe aceasta cale ca mi-ati dat ocazia sa fiu alaturi de voi la aceasta minunata parada. Multumesc si Kadiei pentru organizarea concursului.
Ca sa nu ma lungesc prea mult, tin sa citez pe jurati, "“A fost tare, tare greu!” ca sa-l citez pe unul dintre cei patru, dar au ajuns fiecare la cate o concluzie si mi-au trimis notele, favoritii si punctajele."
"Castigatoarea “o combinatie eleganta si cu iz de Provence” este Reteta 7 Cup of chocolate muffins – interior de vanilie, mac si lavanda a Claudiei".....adica eu:P
Premiul oferit a sosit acum cateva zile, de care m-am bucurat enorm.
Deja am pus ochii pe cateva retete, desi scrie in franceza, ma bucur ca exista google translate:)). Fiti cu ochii pe mine, ca vor veni si preparatele:)
Multumesc inca o data tuturor celor care m-au votat, si Kadiei pentru premiu!:)
Am avut onoarea sa particip alaturi de muulte minuni si retete exceptionale. Le-am admirat la fel de mult cum au fost si ale mele. Va multumesc dragelor si pe aceasta cale ca mi-ati dat ocazia sa fiu alaturi de voi la aceasta minunata parada. Multumesc si Kadiei pentru organizarea concursului.
Ca sa nu ma lungesc prea mult, tin sa citez pe jurati, "“A fost tare, tare greu!” ca sa-l citez pe unul dintre cei patru, dar au ajuns fiecare la cate o concluzie si mi-au trimis notele, favoritii si punctajele."
"Castigatoarea “o combinatie eleganta si cu iz de Provence” este Reteta 7 Cup of chocolate muffins – interior de vanilie, mac si lavanda a Claudiei".....adica eu:P
Premiul oferit a sosit acum cateva zile, de care m-am bucurat enorm.
Deja am pus ochii pe cateva retete, desi scrie in franceza, ma bucur ca exista google translate:)). Fiti cu ochii pe mine, ca vor veni si preparatele:)
Multumesc inca o data tuturor celor care m-au votat, si Kadiei pentru premiu!:)
luni, 9 aprilie 2012
Rulada cu ciocolata si fructe de padure
Se apropie Sfanta Sarbatoare a Pastelui, si toti ne gandim la ce vom manca, ce sa aducem nou pe masa?! Eu una am preferat intotdeauna meniurile simple, fara prea multe grasimi...si daca se poate fara prea multe feluri de prajituri, intotdeauna ramane ceva de aruncat care se strica, si ma doare inima cand fac asa ceva.
Rulada asta e atat de simpla si de rapida, aproape ca nici nu iti dai seama cand ai facut-o!:)
Ingrediente pentru blat:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- 2 linguri cacao
- 4 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- esenta de migdale
Ingrediente pentru crema:
- 300 gr crema de nutella sau nussocreme de alune (stilla), am luat-o de la kaufland.
- 250 gr fructe de padure
- 1 plic de glazura cu gust de lichior de oua de la Dr. Oetker
Ouale se separa, albusurile se bat spuma, si se adauga treptat cate o lingura de zahar. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se adauga peste albusurile batute spuma. Se adauga cacaoa, praful de copt, esenta, se amesteca, apoi se incorporeaza usor faina.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie pentru copt, tava mea are 32/23 cm.
Se da la cuptor, incins in prealabil, pt cca 15-20 min. Dupa ce sa copt, se scoate, se lasa sa se raceasca putin, se dezlipeste usor de hartia de copt, se intoarce invers pe hartie si se ruleaza in hartie. Se lasa sa se raceasca, apoi se deruleaza, se intinde crema de ciocolata peste blat, se presara fructe de padure, (am folosit din cele congelate, pe care le-am lasat sa se decongeleze la temperatura camerei), se ruleaza la loc. Se da la frigider, eu am decorat a2a zi, dar puteti si dupa 2-3 ore.
Plicul de glazura se foloseste conform instructiunilor, si pana nu se intareste se presara alte fructe de padure.
Este delicioasa, garantat! vineri, 6 aprilie 2012
Lasagna
Zilele trecute am facut lasagna, in doua variante...cu carne si fara carne, cu spanac, delicioasa in ambele. Daca doriti sa faceti pentru 2-5 pers, va este de ajuns un singur pachet de foi de lasagna. Eu am preparat pentru 8 persoane, printre ele o singura persoana cu meniu vegetarian, unde am folosit spanac.
Pentru varianta cu carne:
- foi de lasagna
- carne macinata amestec (porc cu vita), cam 500 gr pt 4 pers este de ajuns
- parmezan razuit sau cascaval
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- 1 ceapa taiata marunt
- 3 linguri ulei de masline
- 1 cutie de rosii decojite in sos propriu sau 4 rosii decojite si taiate cubulete
- 1 lingurita de salvie uscata
- 1 lingurita de rozmarin macinat
- sare si piper dupa gust.
Intr-o cratita se pune uleiul , se adauga ceapa si usturoiul, se calesc usor, apoi se adauga carnea tocata. Se amesteca pana carnea isi schimba culoarea si isi lasa putina zeama, apoi se adauga rosiile. Se fierbe in jur de 10 min, apoi se adauga restul de condimente si se potriveste de sare si piper.
In tava in care vom aseza preparatul, o ungem cu unt, apoi punem un putina zeama de rosii sau pasta de bulion, se aseaza un rand de foi, apoi carne cu tot cu zeama, se presara parmezan, apoi iar foi....carne, parmezan, foi...si deasupra un strat subtire de carne.
Pentru cealalta varianta, se inlocuieste carnea cu 250 gr spanac congelat.
Sa aveti pofta!
Pentru varianta cu carne:
- foi de lasagna
- carne macinata amestec (porc cu vita), cam 500 gr pt 4 pers este de ajuns
- parmezan razuit sau cascaval
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- 1 ceapa taiata marunt
- 3 linguri ulei de masline
- 1 cutie de rosii decojite in sos propriu sau 4 rosii decojite si taiate cubulete
- 1 lingurita de salvie uscata
- 1 lingurita de rozmarin macinat
- sare si piper dupa gust.
Intr-o cratita se pune uleiul , se adauga ceapa si usturoiul, se calesc usor, apoi se adauga carnea tocata. Se amesteca pana carnea isi schimba culoarea si isi lasa putina zeama, apoi se adauga rosiile. Se fierbe in jur de 10 min, apoi se adauga restul de condimente si se potriveste de sare si piper.
In tava in care vom aseza preparatul, o ungem cu unt, apoi punem un putina zeama de rosii sau pasta de bulion, se aseaza un rand de foi, apoi carne cu tot cu zeama, se presara parmezan, apoi iar foi....carne, parmezan, foi...si deasupra un strat subtire de carne.
Pentru cealalta varianta, se inlocuieste carnea cu 250 gr spanac congelat.
Sa aveti pofta!
duminică, 1 aprilie 2012
Harmonia Cake
Ieri, am avut onoarea sa particip la sarbatoarea a 34 de ani de la infiintarea corului Harmonia, din care face parte si sotul meu. Atat el cat si cativa din coristi, m-au rugat sa le fac un tort care sa le reprezinte aceasta sarbatoare.
Contine blat de ciocolata, crema de vanilie cu visine si crema de piersici.
Crema de vanilie, este cea de la cremes, din oua si lapte, in care am pus visine din compot cat compozitia a fost calda, apoi am pus-o peste blatul insiropat cu zeama de la compot.
Crema de piersici :
- 30 gr amidon
- 300 gr piersici de la borcan din comert
- 2 linguri zahar
- 250 ml suc piersici (sucul in care sunt conservate piersicile)
- 300 gr frisca
- 2 plicuri zahar vanilat
(reteta cremei de piersici apartine Laurei A.)
Haios titlu, nu?!....reprezinta o cantare, iar coristii au fost foarte entuziasmati cand au vazut ca pana si notele de pe partitura erau autentice:), binenteles, aranjarea notelor este corecta datorita sotului meu:)
Iata si sectiunea:)
Contine blat de ciocolata, crema de vanilie cu visine si crema de piersici.
Crema de vanilie, este cea de la cremes, din oua si lapte, in care am pus visine din compot cat compozitia a fost calda, apoi am pus-o peste blatul insiropat cu zeama de la compot.
Crema de piersici :
- 30 gr amidon
- 300 gr piersici de la borcan din comert
- 2 linguri zahar
- 250 ml suc piersici (sucul in care sunt conservate piersicile)
- 300 gr frisca
- 2 plicuri zahar vanilat
Dizolvam amidonul in 75-80 gr din cantitatea toatala de suc iar restul sucului il punem pe foc mic impreuna cu zaharul. Cand zaharul este topit iar sucul incepe sa bolboroseasca il turnam peste amidon, amestecam rapid (se va intari imediat aproape) si il mai punem pe foc cateva minute avand grija sa amestecam mereu.Obtinem un fel de crema semitransparenta. Adaugam in crema calda piersicile taiata marunt si amestecam,
Lasam crema sa se raceasca si apoi adaugam frisca mixata bat. Oprim vreo 4 linguri de frisac in cazul in care vom imbraca tortul in fondant. Va iesi o crema delicioasa cu o consistenta asemanatoare mousse-ului.
(reteta cremei de piersici apartine Laurei A.)
Haios titlu, nu?!....reprezinta o cantare, iar coristii au fost foarte entuziasmati cand au vazut ca pana si notele de pe partitura erau autentice:), binenteles, aranjarea notelor este corecta datorita sotului meu:)
Iata si sectiunea:)
Abonați-vă la:
Postări (Atom)