sâmbătă, 31 decembrie 2011

Ganduri pentru 2012

Acum cand ne mai despart doar cateva ceasuri de Noul An, ca si altii, mi-am facut bilantul anului care pleaca. A fost un an cu bune si cu rele, dar am reusit sa inving atunci cand raul ma lovit.

 Iar pentru nou an, imi doresc sa iert si sa iubesc mai mult. Imi doresc sa am mai multa incredere in mine. Imi doresc sa revad persoane dragi din copilarie, si sa pot face ceva sa imi fie ele mai aproape.
Imi doresc ca cei certati sa se impace, si sa fiu iertata atunci cand fac greseli. Ma rog Celui de Sus, sa mai faca minuni in viata mea, asa cum a facut la inceputul lunii Decembrie 2011, si sa nu ma uite, chiar daca imi spun mereu ca-s mica si neinsemnata. Vreau sa Cred ca El este mereu langa mine si nu ma va parasi nici o clipa.

Si ca sa nu devin prea sentimentala si sa plictisesc, va spun din dorintele cu tema culinara. Imi doresc cel mai mult sa aflu secretul fondantului, sa nu mai imi iasa asa lucios si sa iti dea senzatia ca transpira, imi doresc sa reusesc sa fac cel mai bun souflee de ciocolata, si imi doresc sa gatesc alaturi de bucatari si bloggeri renumiti. Imi doresc sa o cunosc personal pe Laura Adamache, pe Cristian Borod sau Bucataru Maniacu......pe Bianca Sima, si lista-i lunga....:)

Voua va doresc ce imi doresc si mie, impliniri si reusite pe toate planurile!
 La Multi Ani, 2012!!!

Tort Barbie Maia

Ieri am facut un tort pentru o fetita tare dragalasa, Maia Mihaela.

Contine blat de ciocolata cu mousse fructe de padure si blat de vanilie cu mousse de ciocolata si nuci caramelizate.
Sper sa o incante pe micuta domnisoara:) . LA MULTI ANI!

miercuri, 28 decembrie 2011

Red Velvet Cake - Stea

Sunt multe retete si pentru acest tort renumit. Atat le-am studiat, pana am aplicat, dar in varianta mea, si zic eu ca e putin mai simpla si mai Bio:).

Ingrediente blat :
 - 2 buc de sfecla rosie de marime medie ( coapte in cuptor, apoi curatate si data prin bleder pentru a obtine un piure).
- 1 lingura de otet
- 3 linguri de zeama de lamaie
- 6 oua
- 7 linguri de zahar
- 6 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- esenta de vanilie

Ouale se separa, albusul se bate spuma, adaugand treptat zaharul. Dupa ce am obtinut o spuma ca de bezea, adaugam galbenusul amestecat. Incorporam usor 3 linguri de faina, praful de copt si esenta de vanilie, apoi, tot usor, piureul de sfecla rosie, amestecat in prealabil cu zeama de lamaie si otetul. La final, adaugam si celelalte 3 linguri de faina.
Am copt cate 3 foi, impartind compozitia in trei ( am facut asa pentru ca mi-a fost teama ca nu isi va pastra culoarea), intr-o forma stea, unsa bine cu unt.

Pentru crema : 1 cutie de 250 gr branza ricotta, 1 cutie de 250 gr mascarpone (puteti folosi numai mascarpone, sau branza philadelphia), 200 gr frisca lichida batuta si amestecata cu cutiile de branza, la care am adaugat zahar pudra dupa gust, aroma de vanilie, suc de lamaie dupa gust, si ca sa imi pun amprenta , am adaugat si vreo 150 gr de fructe de padure . Am folosit fructe congelate, pe care le-am pus pe foc cu 4 linguri de zahar, si le-am tinut asa pana s-au inmuiat si au lasat ceva zeama.
Cu zeama rezultata, im insiropat blaturile coapte si racite.

Asamblarea e simpla, mai ales daca le coaceti pe rand. Blat, insiropat, crema de branza, cateva fructe de padure deasupra, blat, insiropat ....si tot asa. Pastrati putina crema pentru a decora tortul.
Deasupra am pus cirese glasate.

O feliuta virtuala pentru voi:)
Este deosebit de bun si fin. Merita incercat.

Enjoy!

Tort Kinder Stea

Unul din cele doua torturi ale mele care au tronat pe masa mea de Craciun 2011:)

Reteta o gasiti aici http://dyacuisine.blogspot.com/2010/11/prajitura-kinder.html, numai ca de data asta am copt blatul intr-o forma stea, iar deasupra am pus glazura de ciocolata.
Pentru glazura va trebuie : 100 gr ciocolata alba, si 70 de gr frisca lichida. Frisca se incalzeste, iar ciocolata  maruntita se topeste in ea. Se pune calda peste blat, si se intinde foarte bine. Eu am decorat cu stelute din fondant (home made) si bombonele aurii.


Enjoy!:)

Salata Beof

Toata lumea stie sa faca salata Beof, deci nu e nici un secret daca adaugam sau renuntam la un ingredient, cum ar fi mazarea:P, pentru ca in multe cazuri, eu renunt la ea.

Ingrediente : 3-4 morcovi, 2 radacini de telina, 1 kg cartofi, 250 gr mazare, carne de porc sau de pui fiarta ( de data asta am folosit carne din piept de gasca), 8 buc de castraveti acrii (sau in functie cat de mult sau mai putin doriti sa simtiti gustul lor), sare si piper dupa gust, 3-4 linguri de mustar (eu folosesc mustar dijon), maioneza.

Toate legumele se fierb, apoi dupa ce s-au fiert si racit, se toaca marunt. Se amesteca cu carnea fiarta, tocata si ea marunt, cu castravetii acrii tocati, mustarul, sare si piper dupa gust, iar la final maioneza, in cantitatea dorita.
Ma gandeam sa incerc varianta cu iaurt gras, in loc de maioneza, daca a-ti incercat, sa imi spuneti si mie cum a fost si daca va placut:)

Modalitatea de decorare e variata, de data asta am ales sa folosesc un inel de inox, cu ajutorul caruia am format turnuletele, si le-am decorat cu maioneza, galbenus si albus de ou fiert, presarat pe turnulete.
Deasupra am pus cate o fasie de ardei copt.

Enjoy!:)

Pui Tikka masala

...o alta varianta, cu ingrediente la indemana tuturor:)

Ingrediente : - 4 file de pui, 2 cepe potrivite, 2 cm radacina de ghimbir razuit, 1/2 lingurita de pasta de ardei iute ( nu prea mult ca luati foc), 2-3 catei de usturoi, 1 lingura pasta de rosii, 1 conserva de rosii tocate, 1 lingura de alune sarate, garam masala (se gaseste la Real, la raionul cu condimente, in borcanele mici), praf de chili, o lingura de zahar, coriandru tocat si 1 cutie mica de iaurt sau 150 gr smantana lichida.

Preparare : Ceapa, ghimbirul, pasta de ardei iute si usturoiul se soteaza in putin ulei, se adauga praf de garam masala, praf de chili si zaharul. Dupa ce sa inmuiat ceapa, se pune o lingura de pasta de tomate, conserva de rosii tocate, alunele, apoi toata compozitia se da prin blender, si din nou pe foc.

Fileurile de pui se taie in patratele, se prajesc separat, iar dupa ce s-au rumenit, se pune sosul rezultat peste carne si se mai fierbe putin.
Dupa ce am stins focul, se adauga coriandru tocat si iaurt  sau smantana lichida.


Se serveste cu orez fiert cu anason stelat si bete de nucsoara, decorat cu coriandru


Pofta buna!

marți, 27 decembrie 2011

Aperitivele de pe masa mea de Craciun

A trecut si Craciunul asta, destul de repede, inca putin si vom pasi intr-un nou an, sper eu ca va fi mai bun, cu ajutorul lui Dumnezeu.
Pe langa bunatatile de pe masa, nu au lipsit nici decorurile, de pe pervazul bucatariei mele:)
Pentru inceput, traditionalele salate de Beof si salata de pui cu ciuperci si castraveti acrii

urmate de platou cu rulouri de sunca cu branza philadelphia, branza topita, masline verzi, branza camembert si prune murate
Chiftelute de porc cu susan, coapte in cuptor

Aperitiv cu rosii, castraveti, branza philadelphia si somon afumat
....caltabosul si celelalte de-ale porcului, sunt tot home made, de la socrii:). De pe masa nu au lipsit nici carnatii, friptura, sarmalele, dar le pastrez pentru episodul urmator:)

sâmbătă, 24 decembrie 2011

joi, 22 decembrie 2011

Tort cu vanilie si ganache de ciocolata

Tortul acesta si inca unul....l-am pregatit cu ocazia zilei de nastere a sotului meu, in 18 Decembrie. Blatul a fost de pandispan, crema ganache de ciocolata amaruie, crema de vanilie si nuci caramelizate (home made).
Reteta promit ca am s-o postez zilele urmatoare, cand timpul imi va permite:)

Domnul meu, a avut 2 torturi, promisiune facuta cu mult timp inainte. L-am botezat Tort Steluta

Contine blat de pandispan, crema de branza, crema de ciocolata alba si fructe de padure
Ambele au fost delicioase!:)

luni, 19 decembrie 2011

Chocolate Crinkels

Sursa Laura A.

Ingrediente :
- 225 gr ciocolata amara (calitate superioara)

- 60 gr unt
- 100 gr zahar
- 2 oua mari
- 225 gr faina
- esenta vanilie
- 1 lingurita praf copt
- zahar tos si pudra pentru exterior
- 2 linguri de Baileys (crema de lichior) - optional


Se mixeaza ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Ciocolata si untul le topim pe baie de aburi. Dupa  ce sa topit si racit usor, o adaugam peste oua, amestecam pana la omogenizare, dupa care adaugam 2 linguri de Baileys(crema de lichior), faina, praful de copt si esenta de vanilie. Se amesteca bine, pana cand faina este absorbita de aluat, apoi dam la frigider pentru 2-3 ore.
Dupa ce sa intarit, formam bilute si le dam bine prin zahar pudra, le asezam pe hartie de copt in tava de cuptor cu 8-10 cm distanta intre ele. Le dam la cuptor, incins in prealabil, la 170 gr, cca 10 min.
Nu trebuie depasit acesti timp, ca interiorul sa fie usor umed. Dupa ce le-am scos din cuptor, lasam sa se raceasca in tava. Dupa coacere vor prezenta aceste crapaturi care le dau un aspect foarte frumos.


Sunt delicioase si merita incercate!

Sarbatori fericite!:)



 

sâmbătă, 10 decembrie 2011

Tocanita de vita cu vin rosu

Eu am numit-o mancare pentru suflet:)
Avem nevoie de :
-pulpa de vita (pt 2 pers am folosit jumatate de kg), -2 cepe rosii,- 3 catei de usturoi,- 5 felii de bacon, -un morcov, - 4-5 linguri ulei, -1 lingurita de boia dulce, -1 lingurita chimen macinat, -2 rosii, -2 ardei rosii, -250 gr vin rosu ( am folosit demi-dulce).
Se desprinde membrana groasa de pe carnea de vita, se spala si se taie cuburi. Ceapa de taie julien si se pune la calit sub capac. Se adauga carnea si se prajeste la foc mare timp de 2-3 min.Se adauga baconul taiat fasii, sare, boia, usturoiul maruntit si chimenul macinat. Se caleste la foc mic timp de 90 min. Periodic se amesteca, iar daca nu are destula zeama se completeaza cu apa. Cand se obtine un sos gros, se adauga rosiile decojite si taiate cuburi, ardeii, morcovii taiati rotund. Cand carnea incepe sa se inmoaie, se adauga vinul rosu si se lasa la fiert.
Isi merita osteneala din plin, mai ales cand e servita alaturi de cartofi fierti, muraturi si o cana de vin fiert cu mirodenii!!!

Pofta mare sa aveti!:)

vineri, 9 decembrie 2011

Tort masinuta

Astazi am facut un tort, pentru Robert, baietelul unei prietene. Contine blat de pandispan, mousse de mere cu bucati de mere, si mousse de portocale cu bucati de portocale si ananas.
La multi ani, Robert!

miercuri, 7 decembrie 2011

Briose pudrate cu cocos

Povestea brioselor mele, incepe cam asa : dansele au vrut sa fie briose cu gutui, cioco si scortisoara.....buuun, zis si facut.....Am folosit : - 5 linguri de pasta de gutui coapte in cuptor, apoi maruntite si tinute putin pe foc cu zahar si scortisoara dupa gust.
- Intr-un castron, am baut 1 ou, am adaugat pasta de gutui, apoi 200 gr zahar, 114 gr unt topit, o lingurita praf de copt, jumatate de lingurita bicarbonat, scortisoara (optional), vanilie si 2 linguri de cacao. La final adaugam 250 gr faina si omogenizam bine bine.
Compozitia obtinuta o punem cu ajutorul unei linguri, in hartiile de copt asezate in formele pentru briose, apoi le introducem in cuptor timp de 25 min, incins in prealabil.

Buuuun!zis si facut. Da' ce faci cand iti suna telefonul?raspunzi, evident, dar nu uiti de briose:)). Asta mi sa intamplat mie (cam rar, ce-i drept). Vorbind si vorbind la telefon, pe la nas mi se plimba un usor miros de ars. Auuuuu, glont la cuptor......le-am scos.....hmmm, doar partea de jos era parlita, dar se simtea cand muscai din briosa.

.....si pana seara, m-am tot gandit ce sa fac, ce sa fac cu ele.....Ida, cainele meu, abia astepta:)))...Nuuu, tot eu le maninc, si brusc.....privind o postare de-a lui B Maniac, ma pocnit ideea. Le-am taiat partea arsa, le-am insiropat cu sirop din compot de prune, apoi le-am tavalit in cocos. Deasupra, am mai pus si ceva liniute de caramel;).


Cam asta....enervant de bune!

Enjoy!